Black bean brownie

5

Hvordan kan det lade sig gøre at bage en brownie uden mel, sukker, æg, mælk og smør UDEN at det går ud over den gode smag? Jeg har opskriften hér: Kodeordet er bønner, sorte bønner. Længe har jeg kigget på opskrifter med sorte bønner, og den anden dag måtte jeg afprøve det. Jeg bagte kagen 3 gange på en uge, så godt smagte den (spiste dog ikke dem alle 3 selv…..) Ungerne var vilde med den. Den smager overhovedet ikke af bønner, så bliv ikke afskrækket af navnet. Konsistensen er dejlig blød og saftig og så smager den bare igennem af kakao – sørg for at bruge en god en til formålet. Jeg kan bedst lide Urtekrams, som ikke er bitter, men har en blød og afrundet smag. Hvis du har en foodprocessor kan du bikse kagen sammen på 10 minutter. Så find de sorte bønner frem fra skabet og kom straks i gang med at bage denne lækre, nemme og “sunde” kage. Jeg kan næsten kun love, at den bliver et hit.

Black Bean Brownie

  • 250 g sorte bønner – drænet vægt
  • 2 spsk kakao
  • 40 gram havregryn (kan erstattes af mandelmel, men brug så kun 20 gram)
  • 1 nip salt (1/4 tsk)
  • 4 store medjool dadler
  • 2 spsk ahorn sirup (kan erstattes af 2 ekstra medjool dadler )
  • 50 g kokosolie
  • 2 tsk vanille ekstrakt
  • 1/4 dl mandel- eller nøddemælk
  • Valgfrit: 100 g mørk chokolade, grofthakket (jeg udelod det i sidste bagning og synes faktisk resultatet blev bedst uden chokoladen)

Forvarm ovnen til 175 grader. Put alle ingredienserne – undtagen den  grofthakkede chokolade –  i en food processor og kør til det er en ensartet glat masse. Tilsæt lidt mere mandel/nøddemælk hvis “dejen” er for tør. Hvis du bager kagen med chokolade, er det nu du vender den i dejen. Smør en lille form med lidt olie og vend dejen ud heri. Bag brownien på midterste rille i ca. 20 minutter. Lad den køle af før du skærer i den (hvis du kan vente så længe). Drys eventuelt med lidt kakao før servering. Velbekomme med god samvittighed 🙂

 

Kage_Black-bean-brownie_04

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

5 kommentarer

  1. Kan man lave en brownie UDEN chokolade eller kakao? Min ven kan ikke tåle det nemlig, men elsker chokolade.

    • Hej Emily,
      Hmmmm…. En brownie uden chokolade eller kakao er nok ikke helt en brownie 🙂 Men der findes en såkaldt “blondie”. Den er uden kakao og i nogle tilfælde også uden chokolade. Men jeg vil da gerne tage udfordringen op, og kreere en opskrift på brownie UDEN nogen af delene! Hold dig opdateret på foodloonies.dk 🙂

  2. Synes ærlig talt at den var lidt ulækker da jeg smagte på den friskbagte i går – men nu! Nu har den været i køleskabet en dag og er super lækker! 🙂
    Brugte ekstra dadler i stedet for sirup, i stedet for vaniljeekstrakt brugte jeg 1 vaniljestang med 1 tsk rørsukker, og vand i stedet for nøddemælk. Dejlig nem opskrift!

    • Hej Anna,
      Ja, den vinder meget ved at stå og få stuetemperatur. Så kommer smagen bedst frem. Glad for du synes om den – og fint du har fundet erstatninger for vanille ekstrat og nøddemælk 🙂

  3. Pingback: Dal Makhani - indisk krydret og cremet dal med sorte bønner | Food Loonies

Leave A Reply