Blomkålssuppe med mandler

0

Åh blomkål, din undervurderede grøntsag! Jeg er vild med dig, din smag og din alsidighed: Rå, kogt, blendet, bagt, pureret, most, stegt, syltet, dampet…….

Heldigvis er der flere og flere, som har fået øjnene op for blomkåls mange kvaliteter: Det er billigt, det er sundt, det er mættende og det er ligenu højsæson for de danske blomkål. Så spis endelig løs! Jeg er så heldig at have en lokal bondemand, der sælger dem ved vejen. Denne suppe er simpel og kræver et minimum af ingredienser, så det er en perfekt redning til de dage, hvor det skal gå stærkt.

Blomkålssuppe med mandler

(til 2 personer)

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • 1 dl smuttede mandler
  • 4 dl vand
  • 1-2 tsk grøntsagssbouillon
  • Revet muskatnød
  • Fiskesauce/salt til tilsmagning

Del blomkålen i mindre buketter (husk at tage 1/4 fra til servering, så der er lidt knas). Pil og hak hvidløg samt løg. Svits det i smørret ved middel varme. Tilsæt blomkål, vand, bouillon og de smuttede mandler. Lad det simre i ca. 10-15 minutter – eller indtil blomkålen er mør. Den må endelig ikke koge for længe, så mister suppen den gode friske smag! Kom suppen i en blender og blend den helt glat. Hæld suppen tilbage  gryden og tilsæt revet muskatnød.

Nu er suppen faktisk klar til servering. Hvis du lige vil løfte den et niveau højere, så tilsætter du 2 æggeblommer samt et godt skvæt piskefløde. Så kommer du til at høre englene synge, lover jeg dig. Og mæt bliver du sørme også.

Når jeg serverer suppe, skal der skal være masser af tilbehør! En suppe uden dette, er simpelthen bare for kedelig – der skal være noget at tygge på, tekstur og forskellige smage at tilføje, så der både er noget for ganen og øjnene. Til blomkålssuppen her blev det til fintsnittede løgtoppe, rå blomkål i små buketter, rugbrødschips samt ristede mandler+cashewnødder med røget paprika.

Ristede nødder med røget paprika

  • 1 1/2 dl mandler, cashewnødder eller hasselnødder (gerne afskallede, hvis du orker)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk røget paprika (alt efter hvor stærk den er)
  • salt

Opvarm panden og rist nødderne ved middelhøj varme i 5-7 minutter inden du tilsætter olien samt paprika. Vend det hele godt rundt og lad nødderne få en smule farve inden du tager dem af varmen, hælder dem på en tallerken og vender dem med salt. Lad dem afkøle før servering (hvis du kan vente så længe!)

Nødderne er supergode som snack til en drink eller kold øl på en varm sommerdag….. Jeg siger det bare.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply