Glutenfri bønnepasta med kål og svampe

0

Normalt spiser jeg ikke pasta. Synes det ligger tungt i maven, giver en masse kulhydrater og er uinteressant at spise. Men forleden var der en pakke bønne-pasta med i min Årstiderne-vegetarkasse: Fettucine lavet af mung-bønner. Fri for gluten, hvede, æg, laktose og tilmed rig på protein og fiber. Det smagte forbavsende godt og mætter længe pga. proteinindholdet – derfor særdeles velegnet til vegetarere. Der findes 3 varianter fra svenske A la Eco: Den grønne fettucine af mung-bønner, den hvide fettucine af soja-bønner samt en sort spaghetti lavet af sorte bønner. En pose på 200 gram i SuperBest koster omkring 25 kr., hvilket ikke er billigt –  til gengæld mætter selv en lille portion. Det kan erstatte nudler til f.eks en wok-ret som denne. Jeg lavede den som frokost til manden og jeg og den blev godkendt.  Jeg tænker også pastaen ville være lækker i en cremet sovs med masser af svampe og frisk timian….

Bonnepasta_soja

Bønnepasta med kål og svampe

  • 1/2 pakke bønne-pasta
  • 2 fed hvidløg
  • 200 svampe (jeg brugte brune champignon)
  • 1 bundt kål (grønkål, palmekål, spidskål, spinat eller hvad du nu har liggende)
  • 2 forårsløg
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk fiskesauce (alternativt soyasauce)
  • 1 spsk soyasauce

Dressing:

  • 1 tsk sesamolie
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 tsk stærk chilisauce (min favorit er Chiranga, fås i Netto)
  • 1 spsk sesamfrø eller cashewnødder til drys

Start med at koge pastaen efter anvisningen. Den skal koge 6-8 minutter. Snit alle grøntsager fint og svits dem herefter  i olie på en varm wok.   Når pastaen er klar, skylles den unde koldt vand og blandes sammen med grøntsagerne. Tilsæt soya, fiskesauce og vend godt rundt. Lad stege 2 minutter.

Ved servering anrettes nudlerne i store skåle. Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld over. Drys med sesam eller cashewnødder

Aftensmad_Sojanudler-med-kaal-og-svampe_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply