Disse velsmagnede pandekager er nemme at tilberede i forvejen og du kan bruge de grøntsager du har liggende i køleskab og fryser. Boghvedepandekagerne er nemme at lave, og de har en lækkker nødde-agtig smag i forhold til almindelige pandekager. Du kan selfølgelig erstatte dem med en æggepandekage (hvis du spiser LCHF), almindelige pandekager eller grove tortillas, hvis det virkelig skal gå stærkt.
Boghvedepandekager med cremet grøntsagsfyld
Boghvedepandekager, ca. 10-12 stykker:
- 300 g boghvedemel
- 6 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 æg
- Smør til at stege i
Rør mel godt sammen med vand og salt og tilsæt herefter æggene. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tyk. Lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter. Smelt en klat smør og hæld en portion dej på en varm pande. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten, og lad den stege indtil pandekagen får gyldne kanter. Læg dem på en tallerken med et stykke folie over, så de holder sig lune.
Cremet grøntsagsfyld:
- 1 porre
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 stængel bladselleri (kan udelades)
- 1/2 pose frossen spinat (ca. 250 g)
- 1 bæger mascarpone
- 2 spsk olie
- 2 tsk timian
- 1/2 tsk muskatnød, revet
- 1/2 tsk chilipulver
- Salt, peber
- 100 g ost til gratinering (cheddar kan anbefales)
Skær porren i tynde ringe. Hak hvidløg, skær løgene i tynde både, snit bladselleri og riv gulerødderne. Varm olien op på en pande, og svits grøntsagerne ved middelvarme. Tilsæt alle krydderier og smag til med salt og peber. Når grøntsagsblandingen har stegt i ca. 10 minutter tilsættes mascarpone og det hele røres godt rundt. Lad blandingen køle lidt af.
Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys med ost og gratiner dem midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Server med en sprød grøn salat.