Boghvedepandekager

2

Boghvedepandekager! Jeg har helt glemt hvor godt de smager og hvor nemt det er, at lave dejen. De dejlige lune, solskinsdage lægger op til en let og grøn aftensmad – og her er boghvedepandekager perfekt sommermad. Fyld dem med lige netop det du godt kan lide. Det er en velegnet ret til gæster, da det hele kan tilberedes i forvejen og fyldes ved bordet.

Min favorit er en masse forskellige snittede grøntsager, røget ørred eller laks, creme fraiche dressing og en klat kaviar. Det smager så godt og er virkelig et hit hos ungerne, da de selv kan fylde pandekagerne med netop det de kan lide. Squash, gulerødder og agurker blev strimlet på mit lille vidunderværktøj, Lurch Spiralizer. En uinteressant grøntsag som en squash får virkelig ben at gå på, når den har været en tur gennem spiralizeren. Ungerne synes det er SÅ sjovt at spise grøntsagsspaghetti om kap, og det gør bare en forskel hvordan de er skåret ud. Maden bliver indbydende at se på og vi spiser jo med øjnene 🙂

Den koster mellem 300-400 kr. hvilket jeg synes er rimeligt for en meget anvendelig køkken-gadget.

Aftensmad_Boghvedepandekager_04

Boghvedepandekager

Ca. 12 stykker

  • 300 g boghvedemel
  • 6 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • Smør til at stege i

Rør mel godt sammen med vand og salt og tilsæt herefter æggene. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tyk. Lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter. Smelt en klat smør og hæld en portion dej på en varm pande. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten, og lad den stege indtil pandekagen får gyldne kanter. Læg dem på en tallerken med et stykke folie over, så de holder sig lune.

Serveres med:

  • Squash i strimler
  • Agurker i strimler
  • Rødløg i tynde skiver
  • Agurker, revet eller strimlet
  • Snack-ærter
  • Iceberg eller spidskål, snittet
  • Røget ørred eller laks
  • Kaviar eller stenbiderrogn
  • Creme fraiche rørt med lidt purløg, salt og peber
  • Drys med Dukkah – det giver lækkert knas og sætter fut i smagen!

Aftensmad_Boghvedepandekager_02

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

2 kommentarer

  1. Pingback: Chili sin carne | Food Loonies

Leave A Reply