Bonebroth på kylling

3

Denne broth er lavet på kylling. Du kan sagtens lave den på lam eller okse. Det bliver for tykt i konsistensen til, at det er noget for mig. Når du laver bonebroth skal du have “god tid” forstået på den måde, at det er en simre ret, som skal stå på komfuret i 24 timer.  Jeg laver altid bone broth på økologiske ingredienser for at undgå unødvendig kemi.

Du skal bruge:

  • 1 økologisk kylling
  • 1-2 porrer
  • 2-3 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 200 gram knoldselleri (brug gerne toppen også, hvis den stadig sidder på)
  • 1 kvist timian
  • 1 dusk persille
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Vand, så det dækker kyllingen

Ordn grøntsagerne, skyl kyllingen godt. Tilsæt alle ingredienser i en gryde. Sørg for at kyllingen lige er dækket med vand.
Kog “suppen” op og skru derefter ned på svag varme. Skum suppen af jævnligt.
Kog ved svag varme i 24 timer.
Når brothen er kogt færdig skal den sies. Derefter fylder du bone brothen på glasflasker eller lign.
Den kan sagtens fryses.

Jeg bruger bonebroth som basis i sauce, gryderetter og supper og ofte som et hurtigt mellemmåltid.

Opbevares max. en uge i køleskabet.

>> Vil du læse lidt mere om hvorfor bonebroth er interessant

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Pingback: Bonebroth - det nye sort | Food Loonies

  2. Jeg vil gerne prøve at lave det. Skal det ikke kun være skroget af kyllingen ? Hvor lavt skal kogepladen stå på ?

    • Hej Angelina,
      Ja, du skal kun bruge knogler og ben fra kyllingen. F. ex. efter du har lavet ovnstegt kylling, så kan du bruge skroget til at koge suppen på. Lavt blus afhænger af dit komfur, men mit blus går til 9, og ved lavt blus stiller jeg det på 2. God fornøjelse! KH Vivi

Leave A Reply