Bonebroth – det nye sort

1

Bonebroth – det nye sort

Bonebroth – eller knoglesuppe om du vil, er det nye sort inden for moderne madlavning hos bla. folk, der er optaget af at bruge mad som medicin. Egentligt er det på ingen måde en ny opfindelse, men en god gammel dyd fra dengang bønderne brugte alt fra et dyr, når de havde slagtet hjemme på gården.

Når vi spiste sammen med mine bedsteforældre da jeg var mindre, spiste min morfar altid marven i ben, hvis han kunne komme afsted med det.  Han knækkede altid benet på de kyllingelår jeg havde spist og sugede marven ud. Jeg kan huske jeg synes det var virkelig ulækkert. Sådan havde han lært det, formentligt fordi han kom fra en tid hvor ressourcerne var knappe.

Vi er blevet mere forfinede og vil helst kun spise mørbraden fra koen og de bedste udskæringer. En luksus som vores klode ikke tåler i det lange løb.

Hvorfor spise bone broth?

Bonebroth er en sund og nærende kraftig suppe, som styrker dit immunforsvar og ikke mindst din fordøjelse.
Udover det så smager det supergodt – og kan peppe enhver halvtam gryderet eller suppe op.

Hvordan gør man?

Bonebroth laves ved at simrekoge knogler/skrog i lang tid ved svag varme. Ved denne skånsomme process udvindes alle mineralerne ud af knoglerne og grøntsagerne.  Der udvindes colagen, gelatine (som styrker dit bindevæv og holder din hud ungdommelig) og glukosagen fra knoglerne ved at koge dem længe.  Derudover er det en glimrende måde at få protein på.

Find opskriften på Bonebroth her

Effekten/fordele ved bonebroth:

Listen over positive effekter af at spise bonebroth er alenlang.
Her får I et par:

  • Smuk hud
  • Bedre fordøjelse/healing af tarmsystemet
  • God smagsgiver i varme retter
  • Afgiftende for kroppen
  • Billig at lave
  • Smager vidunderligt
  • Kilde til mineraler
  • Spækket med protein

 

 

Share.

About Author

1 kommentar

  1. Pingback: Bonebroth på kylling | Food Loonies

Leave A Reply