Chai Masala

0

I januar  var Trine og jeg på retreat i Skælskør med Camilla Netterstrøm. En weekend med yoga, detox-mad, vinterbadning, sauna, lydhealing og afslapning. Det lyder måske meget “urtet og alternativt” – men jeg siger jer: Det var den bedste start på det nye år! Vi formåede at komme heeeeelt ned i gear, og det var skønt ikke at have nogle pligter (indkøb, madlavning, rengøring, oprydning osv.)  i 2 dage. Alt var planlagt og blev serveret for os. Vi skulle bare møde op. Det var den vildeste luksus-oplevelse for mig. Og vi skal helt sikkert afsted igen til næste år 🙂

Nå, men det var her på Villa Fjordhøj at vi fik serveret denne skønne, varmende chai. Chai eller Chai Masala er indisk, krydret og sødet te serveret med varm mælk. Denne opskrift er UDEN sort the – fordi vi synes det smager bedre uden. Grundopskriften skal varieres og eksperimenteres med indtil du har fundet dén smag du bedst kan lide. Personligt er jeg til den lidt stærke variant, som rigtigt giver varmen. Så jeg giver den gas med ingefær og peber 🙂

Chai-the_01

Chai the

Til ca. 4-6 kopper

  • 3 hele kanelstænger
  • 20 kardemomme kapsler
  • 15 sorte peberkorn
  • 2 nelliker
  • 1 drys muskatnød
  • 5-10 cm revet ingefær
  • 1 liter vand
  • 1 liter mandelmælk

Hæld alle ingredienserne i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det stå og småsimre ved mellem varme i ca. 10 minutter. Sluk og lad koncentratet stå og trække, allerhelst natten over så smagen rigtig kan trænge ud. Si koncentratet og opbevar det på en kande i køleskabet.

Når du skal lave din chai blander du koncentratet med mandelmælken i en gryde og varmer det langsom op. Det må ikke koge, men skal serveres rygende varm eventuelt med et drys kanel. Hvis du ønsker det, kan du søde den med lidt honning, dadel- eller ahornsirup. Jeg kan bedst lide den uden nogen form for sødt, mandelmælken er sød nok i sig selv.

 

Chai-the_04

 

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply