Chili sin carne

0

Nem og lækker mad til mange. Lav en dobbeltportion, så har du altid et mættende og sundt måltid at hive op af fryseren til de dage, hvor det skal gå stærkt. I denne vegetariske version, kommer du ikke til at savne kødet. Retten har en fyldig smag fra alle grøntsagerne, og er proppet med gode proteiner fra bønnerne. Rester kan bruges som fyld i dosas (indiske madpandekager) eller boghvedepandekager og gratineres i ovnen med lidt revet ost.

Chili sin carne

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk olie
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 lille porre
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 25 g mørk chokolade
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 1/2 flaske mosede tomater (eller 2 dåser)
  • 1 spsk Herbamare grøntsagsbouillon
  • 1 lille dåse majs (kan udelades)
  • Salt, peber

Start med at snitte hvidløg, løg, chili og bladselleri fint. Jeg bruger altid min foodprocessor, det går stærkt og stykkerne bliver ensartede. Varm en stor gryde op med olie og lad røget paprika samt spidskommen varme med. Når det begynder at syde lidt, tilsættes løg, chili, hvidløg og bladselleri. Lad stege i et par minutter og kør imens gulerødder og porrer på foodprocessoren, så det bliver hakket til små ensartede stykker. Hæld det i gryden til de andre ingredienser. Lad det varme godt igennem i et par minutter og tilsæt herefter bønnerne, bouillon og de mosede/flåede tomater. Tilsæt nu chokolade og kakaopulveret og lad retten simre i en god times tid. Smag til med salt og peber. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt majs.

Aftensmad_Chili-sin-carne_01

Chili sin carne

Server med brune ris, creme fraiche, koriander og lime.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply