Chokoladekage med sorte bønner

0

Kage med bønner? Ja, det lyder mærkeligt men kagen smager ikke af sorte bønner. Når de er blendet, fungerer de som mel og giver en lækker svampet kage. Kagen er sukkerfri og glutenfri, så den kan sagtens serveres for alle uden nogen rynker på næsen 🙂 Den smager VIRKELIG godt.

Chokoladekage med sorte bønner

  • 200 gram kogte sorte bønner
  • 250 gram Medjool dadler (udblødt 10 minutter i kogt vand, hvis de er tørrede)
  • 2 spsk ahornsirup
  • 3 store æg
  • 2 tsk vaniliepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gram kakao (vi anbefaler den fra Urtekram)
  • 100 gram pekannødder/valnødder/mandler/hasselnødder

Rist nødderne let på panden, til de bliver lysebrune. Bønner, dadler, æg, bagepulver og ahornsirup blendes i en foodprocessor til en ensartet, luftig masse. Tilsæt vaniliepulver og kakao. Når dejen er færdig, hælder du nødderne i og kører et par omgange i foodprocessoren så de hakkes groft. Smør en form eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i. Bages ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad den afkøle helt inden du smører glasur på den.

Sodesager_Chokoladekage-med-sorte-bonner_02

Chokoladeglasur

  • 3 spsk kokosolie, flydende
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk lucumapulver (kan udelades, men giver en god smag af karamel)
  • En lille smule fint havsalt
  • Kakaonibs

Rør alle ingredienser sammen til en jævn glasur. Smør det på kagen og pynt med kakaonibs eller friske bær.

Share.

About Author

Leave A Reply