Cremet indisk cashew-curry

0

Jeg er en stor fan af det indiske køkken. Hvis man har et godt øje til vegetar-mad, så er det om nogen inderne vi skal kigge over skuldrene. De kan bare noget med at fyre op for krydderierne og få noget så simpelt som et løg til at være en lækkerbidsken, hvis det bare bliver tilberedt med de rigtige ingredienser og krydderier. Og ja, det kræver pænt mange forskellige krydderier i skuffen, hvis man virkelig vil opnå en autentisk smag – men det lønner sig virkelig at gøre det. Efterhånden er supermarkederne godt med hvad angår udvalg, men der er stadig mange ingredienser, som kan være vanskelige at skaffe. Jeg købte alle de underlige ingredienser og krydderier online i ro og mag på Camilla Plums hjemmeside. Her findes til gengæld ALT hvad du kan forestille dig.

Denne ret stod på fødselsdags-menuen for hele familien i weekenden. Alle – selv de kræsne – kunne lide den, hvilket er noget af et succeskriterie! Den er meget cremet og blød og du bestemmer selv hvor stærk du ønsker den ved at skrue op/ned for cayennepeberen. Hvis du er vegetar, kan du bruge paneer (indisk friskost i stil med haloumi), quorn bites, tofu eller blomkål, kartofler og kikærter. Hvis du spiser kød, så kan du bruge kylling, lam eller oksekød som fyld. Og kom så igang med den curry!

Cremet indisk cashew-curry

  • 2 tsk ghee eller smør
  • 1 pakke paneer, tofu, kylling eller hvad du ønsker som fyld
  • 1 dåse kokosmælk (IKKE light, for guds skyld)
  • 1 dl ristede cashewnødder
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpasta
  • 1/2 dl græsk yoghurt 10% (eller 1/2 dl kokosmælk for veganer)
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, revet
  • 2 tsk stærk karry
  • 2 tsk tikki masala pasta (kan fåes i etniske grønthandlere)
  • 1-2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cayennepeber (udelad eller skær ned på mængden, hvis du ikke ønsker den så stærk)
  • 1 tsk salt

Start med at lave fyldet: Varm en gryde og tilsæt smør/ghee. Steg paneer/tofu/kød indtil det har fået en gylden stegeflade. Sæt til side.

Nu til sovsen: Hæld cashewnødder og kokosmæk i en blender. Blend indtil konsistensen er ensartet, det tager et par minutter. Tilsæt så tomatpasta, youghurt og 1/2 dl vand. Blend igen. Sæt til side.
Kom ghee eller olie i gryden og svits hvidløg, løg og ingefær i 5 minutter. Tilsæt herefter karrypulver, thai pasta, gram masala, gurkemeje, cayennepeber (valgfrit) og salt. Steg ca. 1 minut og tilsæt cashew/kokosmælk-blandingen. Bring den langsomt op at koge. Hvis konsistensen er for tyk, kan du tilsætte noget mere vand. Når den er perfekt, blander du fyldet i og lader det hele varme godt igennem i 5 minutter.

Serveres med jasminris eller rå blomkålsbuketter, kogte grønne bønner, stegte cashewnødder og masser af koriander. Husk en god mango-chutney til. Velbekomme!

 Aftensmad_Cashew-curry_03

 

Aftensmad_Indisk-butterpaneer_01

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply