Dhal med røde linser

3

Sommeren ser ud til uigenkaldeligt at være ovre for denne omgang. Det er blevet køligt og sæson for forkølelser og snue. Her er en indisk ret, der er sprængfyldt med smag, varme og krydderier og som gør dig godt helt ned i sokkerne. Hvis du ikke kan få varmen, så kan denne indiske dhal nok gøre arbejdet for dig. Her er nogle af de gode gode ingredienser, den indeholder:

– Hvidløg, virker udrensende
– Ingefær, fyldt med antioxidanter og antiflammatorisk
– Chili, giver varme og får gang i blodcirkulationen
– Gurkemeje, dæmper inflammation

 

Dhal med røde linser

4 personer

  • 3 dl røde linser
  • 1 stort løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 1-2 friske chilier (kommer an på hvor stærkt du kan lide det) – du kan også bruge chilipulver
  • 2 gulerødder skåret i små tern
  • 3 tsk sennepsfrø
  • 2 tsk hel kommen
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stang kanel
  • 1/2-1 dåse flåede tomater
  • 1-2 tsk grøntsagsbouillon
  • 2 dl vand

 

Start med at rense linserne i koldt vand i flere omgange. Hæld dem i en gryde og dæk med koldt vand. Når det koger, tages de af blusset, hældes i en si og skylles under koldt vand. Stil dem til side.

Skær løg i fine skiver, hak hvidløg, chili, ingefær og gulerødder.

Varm olien op i en gryde, tilsæt sennepsfrø og kommen. Pas på, det kan godt sprøjte lidt når krydderierne rammer olien. Lad dem stege i ca 30-40 sekunder. Tilsæt herefter løg og lad dem stege indtil de er klare og bløde. Herefter tilsættes hvidløg, ingefær, chili, gulerødder, karry, kanel, gurkemeje og chili. Lad det stege i 3 minutter, hæld herefter linser, de flåede tomater, vand og bouillon i. Nu skal det bare stå og simre ved middelvarme i ca. 20 minutter.

Smag til med salt, fiskesauce og lidt frisk citronsaft. Hvis du ønsker en tykkere konsistens kan du tilsætte lidt kokosmælk som koger med de sidste minutter, det giver også en lidt rundere smag, hvilket jeg foretrækker.

Server med små skåle med forårsløg, rå blomkålsbuketter, fed yoghurt, ristede cashewnødder og frisk koriander.

 

Aftensmad_Dhal_02

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

3 kommentarer

  1. Pingback: Tomatsuppe med røde linser

Leave A Reply