Dukkah

1

Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding, som består af nødder, krydderier og salt. Det er en smagseksplosion i munden og den er knasende og giver god konsistens. Den er velegnet til at “pimpe” en salat, kogte grøntsager, et kogt æg, avocado, kogt fisk, drysse på hummus – eller som man gør i Egypten: Nyder det med brød dyppet i olivenolie og herefter dyppet i krydderblandingen. Dukkah kan forhøje en simpel ret til noget helt ekstraordinært, så hav altid dette “trylle-drys” stående i dit køkken 🙂

Der findes ikke én rigtig måde at lave dukkah på, så du kan virkelig eksperimentere med forskellige nødder, frø og krydderier. Jeg synes som udgangspunkt, at dukkah skal indeholde enten hasselnødder/mandler samt spidskommen og fennikelfrø.  Du får min opskrift her.

Dukkah

  • 1 dl hasselnødder
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 3 tsk korianderfrø
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 3 tsk spidskommenfrø
  • 2 tsk havsalt
  • Peber

Start med at riste hasselnødderne til de begynder at tage farve og smide deres skal. Kom dem på en tallerken til afkøling. Rist herefter sesamfrø til de begynder at poppe. Rist nu de hele krydderier til de begynder at dufte, de må endelig ikke blive brankede, så rist dem ved lav varme. Put krydderier og nødder i foodprocessoren og blend et par sekunder til konsistensen er som meget groft salt. Opbevares i en tætsluttende dåse eller glas. Holder 2-3 uger (hvis det ikke er spist inden da…)

Tilbehor_Dukkah_01

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

1 kommentar

  1. Pingback: Boghvedpandekager

Leave A Reply