Friske forårsruller med grønt fyld

4

Jeg kan godt lide at have en madpakke med på arbejde. Dog ikke i traditionel forstand med  flade rugbrødsmadder, en agurk og en cherry tomat. Nej, der skal være noget godt at se på: Der skal være noget salt, noget sprødt og det skal smage godt – kort sagt en fryd for alle sanserne.

For mig er tricket bag den gode madpakke, at finde en masse små beholdere man kan fylde med godter. Jeg har købt en genial madkasse med 4 små beholdere fra Laptoplunches.com. På den måde undgår jeg madpakke-papir, film, plasticposer og staniol (som jeg i øvrigt aldrig bruger). Så i det lange løb kan det være en god investering, bedre for miljøet – og maden tager sig meget mere appetitligt ud sammenlignet med mad der ligger indpakket.

Min madpakke består altid af rester fra aftensmaden, salater af de grøntsager jeg har liggende, nødder, samt lidt sødt i form af dadelkugler eller frugt.

Disse friske forårsruller er virkelig simple og nemme at lave og den perfekte mad til madpakken eller skovturen, da de kan laves dagen i forvejen. Fyldet kan varieres i det uendelige. Så vær kreativ og fyld dem med lige netop det du kan lide. De friske forårsrulleplader kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos etniske grønthandlere. Her har jeg lavet en version med avocado, gulerod, icebergsalat, agurk og cashewnødder. Hvis jeg havde haft frisk koriander og mynte var det også røget i! Ren smagseksplosion…

Ideer til andet fyld:

    • Frisk spinat
    • Glasnudler
    • Rejer
    • Friske asparges
    • Kylling (evt. en rest fra aftensmaden)
    • Sukkerærter
    • Hvidkål eller spidskål
    • Spirer
    • Kinaradise
    • Peanuts/sesamfrø
    • Strimlet squash

 

Frokost_Spring-rolls_04

Friske forårsruller med grønt fyld

  • 1 pakke rispapir
  • 1 avocado
  • 1 gulerod
  • 1/2 agurk
  • Lidt icebergsalat
  • Saltede cashewnødder
  • 1 snittet forårsløg

Start med at klargøre grøntsagerne. Skær agurken i tynde stave, skær avocadoen i skiver, snit salaten groft og skær guleroden i tynde lange strimler. Gør et stort skærebræt parat til at samle rullerne på.
Fyld et stort fad med koldt vand og læg rispapiret heri i cirka 10 sekunder. Det må endelig ikke ligge for længe, så bliver det alt for sjaskset at have med at gøre. Læg det opblødte rispapir på dit skærebræt og læg fyldet på. Rul den stramt sammen og sæt til side. Fortsæt på denne måde indtil fyldet er opbrugt.

Server med soya eller fiskesauce med frisk citron og chili.

Frokost_Spring-rolls_03
Frokost_Spring-rolls_05
Frokost_Spring-rolls_07
Frokost_Spring-rolls_06

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

4 kommentarer

  1. Må jeg spørge, hvordan du gemmer dem? Har prøvet et par gange, men uden det store held, da de klistrer fast?
    Det ville være virkelig skønt, hvis jeg kunne lave dem et par timer før gæsterne kom 🙂 Joan

    • Kære Joan,
      Det kan hjælpe hvis du lægger en ren, opvredet klud eller viskestykke hen over dem inden du stiller dem i køleskabet. Sørg for de ikke ligger for tæt, for så klistrer de nemlig sammen. Håber det kan hjælpe! 🙂 Vivi

Leave A Reply