Det her er verdens bedste knækbrød/kiks! De er supersprøde, tager 5 min at røre sammen og så smager de himmelsk.
Opskriften har jeg fundet på Madgudinden. Bag denne inspirerende side står Karina Villumsen som bl.a. har skrevet “Det Mælkefri Køkken”. Hun går ligesom os Food Loonies meget op i sundhed og helsekost, og hendes side kan anbefales, hvis man er intolerant overfor en bestemt fødevare, er på speciel diæt – eller bare godt kan lide sund og nærende mad. Den bugner med lækre opskrifter og videoer – jeg har allerede de første 10 jeg skal have afprøvet! Tak skønne Madgudinde 🙂 De her knækbrød er perfekte til morgenmad, snack, som drys på salaten eller som et hurtigt mellemmåltid.
Glutenfri knækbrød
En pladefuld
1 dl chia- ELLER 1 ½ dl hørfrø lægges i blød i 1 dl vand i en time. OBS: Chiafrø skal kun lægges i blød i 5 minutter.
1 dl sesamfrø
½ dl solsikkefrø
½ dl græskarkerner
1 ½ dl rismel
1 ½ dl majsmel
1 dl olivenolie
2 dl vand
1 tsk. salt – gerne havsalt eller himalayasalt
Når chia- eller hørfrøene har ligget i blød længe nok, tilsættes sesamfrø, solsikkekerner, og græskarkerner. Rør blandingen rundt. Tilsæt rismel og majsmel. I en kande blandes vand med olivenolie og salt. Hæld væsken over resten af ingredienserne, og bland godt.
Dejen rulles flad imellem to stykker bagepapir. Skær dejen ud i firkanter, hjerter, stjerner, trekanter eller hvad du nu synes, og bag knækbrødene ved 180 grader i ca. 30 minutter på varmluft. Afhængig af din ovn, kan det godt være de skal have lidt længere tid, men hold øje med dem og tag dem ud når de begynder at få lidt farve.
Jo tyndere dejen rulles ud, jo sprødere bliver knækbrødene. Der er til cirka 1 ½ pladefuld dej.