Glutenfri muffins med rabarber, hasselnødder og boghvede

0

Forleden fik jeg et bundt rabarber fra nogle venner. Jeg vidste ikke rigtigt hvad jeg skulle bruge dem til, da vi hverken spiser grød, tærter eller kager. Men SÅ fandt jeg denne opskrift jeg bare måtte prøve! En kage uden hvedemel og sukker – men til gengæld fyldt med rabarber og en skøn, karamelliseret smag af  hasselnødder og ahornsirup. Det er til dato den bedste frugtkage jeg har smagt. Dejlig konsistens, ikke for tør og sød men dejlig saftig og syrlig. Den skulle bages i en springform, men den ejer jeg ikke så jeg konverterede den bare til muffins – og det gik rigtig godt. Jeg tænker også at rabarberne sagtens kan udskiftes med æbler. De er jo i sæson netop nu.

 

Glutenfri muffins med rabarber, hasselnødder og boghvede

Til selve dejen:

  • 80 g smør, stuetemperatur
  • 125 ml ahornsirup
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • 60 ml yoghurt (kan også erstattes af soya-, ris- eller mandelmælk eller kærnemælk)

Rabarber:

  • 400 g rabarer, vasket og skåret i 1 cm tykke skiver
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vanille ekstrakt

Nøddetopping:

  • 75 g ristede, afskallede hasselnødder grofthakkede
  • 2 spsk ahornsirup

De tørre ting til dejen:

  • 160 g fuldkornsrismel
  • 35 g boghvedemel
  • 75 g ristede, afskallede hasselnødder malet til groft mel i en kaffekværn
  • 2 tsk bagepulver

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rabarber: Bland alle ting i en skål og sæt til side.
Rist nødderne (150 g ialt) og tag halvdelen fra til nøddetoppingen. Lav nøddetopping og sæt til side. De resterende nødder kværnes til groft mel.
Bland alle de tørre ting til dejen og sæt til side.

Bland smør og ahornsirup i en stor skål og pisk det sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt, tilsæt herefter vanille. Vigtigt: Gå ikke i panik, hvis det skiller eller får en mærkelig konsistens – det gjorde min blanding. Jeg fik det ikke cremet, som der stod i opskriften, men det har ikke nogen betydning for resultatet.

Tilsæt de tørre ting samt youghurt/mælken. Vend dejen sammen med en dejskraber. Lad dejen hvile i 1-2 minutter. Hæld dej i hver muffinform, tilsæt en god portion af rabarberblandingen, herefter en klat dej og slut af med at drysse lidt af nøddeblandingen på toppen.
Du kan også sagtens blande rabarberne sammen med dejen, hvis du synes det er nemmere 🙂

Bages i ca. 45 minutter ved 175 grader.

Kage_Muffins-med-rabarber_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply