Husk de gode olier – det sunde fedt

0

Det er meget oppe i tiden at holde blodsukkeret stabilt. Det er sådan set også ret fornuftigt.
Tit når jeg læser på blogs eller i Facebook grupper omkring kost, er der mange der kommenterer at specifikke fødevarer giver udslag i deres blodsukker.
Det JEG gør, for at holde mit blodsukker stabilt – udover at spise jævnligt og “blodsukkervenligt” – er bl.a. at spise rigeligt af gode sunde fedtstoffer som olie på og i min mad.

En  vigtig ting du skal tænke på når du køber olier, er at vælge de koldpressede. De skal være opbevaret så olien ikke får sollys og dermed risikerer at være blevet harsk. De fleste olie står heldigvis i mørke eller på mørke flasker. Køber du hørfrøolie, så vælg en olie der står på køl – og husk at opbevare den i køleskabet.

Vi snakker meget om sundt fedt vs usundt fedt eller cellefedt vs dellefedt. I mange år har vi alle været meget fedtforskrækkede og jeg kan faktisk godt forstå, hvis der er noget der tænker – “Hvad skete der lige med at alt fedt er usundt??”

Anette Harbech Olesen fra Mad for Livet og forfatter til Bla Syv Sunde Skridt og Glutenfri Mad har lavet en god artikel der måske kan gøre dig lidt klogere

Læs artiklen Sundt Fedt – Fakta om Fedt og Sunde Fedtstoffer her

 

Jeg har 2 favorit olier

Jeg spiser rigtig meget oliven- og kokosolie. Det er nemt tilgængelige olier, som går at bruge sammen med de fleste fødevarer.
Men jeg har 2 andre favoritter nemlig hasselnøddeolie og chiliolie fra producenten Vom Fass.

Hasselnøddeolie

Hasselnøddeolien fra Vom Fass er lavet af pressede hasselnødder. Den har en virkelig lækker og intens smag, der minder lidt om flydende nougat. Ikke dårligt, vel? Den er lækker over en råkost med rødkål og gulerod eller går ganske OK til vores super nemme fennikel salat.

Når jeg laver chokolademuffins eller chokoladekage så kan jeg godt finde på at hælde lidt olie over kagen lige inden den serveres.

Chiliolie

En god chiliolie er et must i mit køkken. Jeg har prøvet mange forskellige olier med chili – både hjemmelavede og købte, og min absolutte favorit er den fra Vom Fass. En af de ting jeg sætter pris på ved den olie er (udover smagen og styrken) at den er siet. Dvs ikke nogle løse chilikerner, der flagrer ud på min salat.

Hjemmelavet chiliolie

Når vi når længere hen på sensommeren og terrassen bugner at chili, ville det være optimalt at kunne lave sin egen olie med chili. Jeg har ikke fundet en perfekt opskrift endnu… så hvis du har en, så ville jeg bliver glad for om du smed en kommentar i feltet nedenfor.

Share.

About Author

Leave A Reply