Hvad gør du med dine rester?

0

Minimer madspild

Der hvor jeg er vokset op er rester ikke noget vi spiser. Når maden har været på bordet en gang så ryger det ud.
Jeg kan huske en anden familie jeg kom ved som ung, hvor de mente at det var et fattigdomstegn at gemme rester – det var for dem sådan noget man gjorde under 1. verdenskrig så alt det der ikke blev spist blev straks smidt i skraldespanden = vi har velfærd.

Holdningen til rester og madspild er i dag lidt anderledes.Mange af os gemmer ihvertfald kød fra aftensbordet til pålæg.
De fleste grøntsager holder sig glimrende i både 1 og 2 dage i køleskabet selvom de er tilberedte eller skåret ud.

Her hos os gemmer vi stortset alt der ikke bliver spist ved aftensbordet til madpakker og som tilbehør til morgenmaden.
Er der en dag hvor noget er for kedeligt så ryger det til hønsene. På den måde maksimerer vi vores madspild og vi har nemme madpakker eller nem morgenmad.

Spar tid – lav dobbelt portion

En anden ting der er en god ide set med madpakke-brillerne på (hvis du som os ikke gider flade madder med pålæg) er at tænke madpakken ind i forberedelserne til hovedmåltidet så du simpelthen laver dobbelt portion af det hele og spiser det samme til frokost næste dag evt med noget andet tilbehør hvis du synes det er for ensformigt at spise det helt samme måltid 2 gange på 2 dage.

Gode retter der holder i madpakken

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply