Krydret linsehummus

0

Denne skønne, proteinholdige ret minder lidt om hummus – den er supernem at lave og yderst velsmagende. Perfekt til en hurtig omgang aftensmad. Og endnu bedre i madpakken dagen efter. Eller server den for dine frokostgæster istedet for rugbrødsmadder – du vil blive hyldet som en helt.

Krydret linsehummus

Til 4 pers. som dip/ 2 pers. som hovedmåltid

  • 200 g puy linser
  • 30 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 tomater, afskindet og skåret i små stykker
  • 70 ml vand
  • 25 g koriander, finthakket
  • 4 spsk tahin
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • ½ rødløg, halveret og skåret i tynde skiver
  • 2 hårdkogte æg

Bring en stor gryde vand i kog. Tilsæt linserne og lad dem koge 15-20 minutter indtil de er helt møre. Hæld vandet fra og sæt dem til side.

Smelt smør og olivenolie i en pande ved middelvarme. Tilsæt hvidløg og spidskommen, og steg et par minutter. Tilsæt tomater, koriander og de kogte linser. Kog et par minutter indtil du tilsætter tahin, citronsaft, 70 ml vand, 1 tsk salt og et ordentligt drys friskkværnet sort peber. Skru ned for varmen og lad retten koge nogle minutter indtil den er tyk og cremet. Mos nu linserne med en kartoffelmoser, så konsistensen bliver som en tyk grød. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Spred linsehummusen ud på et fad eller hæld den i en stor skål. Drys med løg og olivenolie. Server med løg, kogte æg, grøntsager og noget lækkert brød. Så har du et måltid der gør dig glad! Velbekomme.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply