Laks med ingefær

0

Hvis du ofte mangler ideer til hurtig aftensmad eller let gæstemad – så har jeg et godt forslag til dig her: Laks med ingefær. Hjemme hos os ELSKER vi asiatisk mad (måske mest de voksne, meeeen børnene kommer så småt efter det også). Hvis du vil lave denne ret børnevenlig – eller din børn ikke kan lide ingefær – så drys istedet laksen med birkes eller sesamfrø. Tilbehøret kan variere efter årstiden. Her er nogle forslag:

  • Tomater med citrongræsolie
  • Blancherede grønne asparges
  • Bønnefritter (frosne bønner vendt med olie og salt og stegt i ovnen)
  • Ovnbagte rodfrugter
  • “Kål med kål på” (spidskål stegt på panden i smør, drysset med finthakket grønkål)
  • Soba-nudler med snack-ærter og friske krydderurter
  • Lynstegte grøntsager

Jeg vil servere retten med spidskål stegt på panden i smør, drysset med finthakket grønkål, samt en lækker frisklavet ramsløgspesto og ristede cashewnødder.

Laks med ingefær

  • 2 laksefileter
  • 2 spsk tamari- eller soyasauce (du kan også bruge hoisin eller østers-sauce)
  • 1 stor knold ingefær, skrællet og revet
  • 1 spsk olie

Tænd ovnen på 175 grader. Smør et ildfast fad med olivenolie. Skær hver filet i 4 stykker/klodser og læg dem i det fadet. Pensl med soya/tamari og put en stor klump revet ingefær på hvert stykke. Bag i ovnen i 10-15 minutter – eller indtil laksen føles fast. Den må endelig ikke få for meget, så den bliver tør.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply