Disse kiks er supernemme at lave og kræver kun 4 ingredienser: Hørfrø, parmesan, salt og vand.
Hørfrø er en god kilde til de sunde omega-3 fedtsyrer. For at få gavn af dem, skal du kværne hørfrøene i en lille kaffemølle. Ellers ryger de lige gennem systemet, uden at blive optaget. Der står dog visse steder at man ikke må anvende kværnede hørfrø til bagning, da fedtsyrerne er meget sarte og kan blive beskadiget, men det har jeg valgt at gøre alligevel. Resultatet fejler ikke noget, efter min mening.
LCHF Hørfrø kiks
- 1 1/2 dl kværnede hørfrø
- 1 dl revet parmesanost
- 1/2 tsk havsalt
- 0,75 dl vand
Varm ovnen til 160 grader.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Vend massen ud på et bagepapir smurt med kokos- eller oliven olie. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så tyndt som muligt. Sørg for at kanterne ikke bliver for tynde, dejen skal være rullet ensartet ud. Skær dem herefter ud i små firkanter på ca. 8 x 8 cm med en skarp kniv. Der skal bare være et snit igennem dejen, så man nemt kan brække kiksene fra hinanden efter bagningen.
Bag indtil midten af dejen ikke længere føles blød og fugtig, det tager omkring 15-18 minutter. Kiksene må endelig ikke blive brune i kanten, så skal de tages ud – så hold øje med dem. Lad dem køle helt af, det bliver nogle meget sprøde kiks gode til ost, en avocadomad osv.
2 kommentarer
Pingback: Tvunget improviseret køkkenkunst - Food Loonies
Hvis du ikke spiser mælkeprodukter der er lavet af komælk går det fint an at bruge en fåreparmesan istedet. Fakta har en glimrende parmesan lavet af fåremælk