LCHF Knækbrød med kerner

0

Jeg bliver drillet herhjemme af mand og børn, fordi min morgenmadstallerken er en besynderlig farverig blanding af kolde rester fra aftensmaden, samt grøntsager og nødder. De synes jeg er SÅ mærkelig fordi jeg spiser aftensmad til morgenmad.

Men hey – hvem har bestemt, at man fortrinsvis skal spise kulhydrater til morgenmad såsom boller, havregryn, youghurt, ost, musli….?
Intet af ovennævnte har jeg lyst til at spise om morgenen. Istedet giver det bedre mening for mig og  maven at starte med f.eks. en avocado, tomat, agurk og måske et blødkogt æg eller en omelet. Jeg er SÅ meget fortaler for den salte morgenmad….

Dette knækbrød er den perfekte sprøde (og salte) ledsager til min morgenmad. Også ideelt til mellemmåltiderne med lidt hummus, røget laks eller Primadonna.

LCHF Knækbrød med kerner

  • 100 g mandler
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkerkerner
  • 1 tsk salt
  • 8 g HUSK loppefrøskaller
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 100 g hørfrø

Blend mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel i en foodprocessor.
Tilsæt salt, HUSK, olie vand og hørfrø. Lad det stå et par minutter så konsistensen bliver mere fast. Spred dejen ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepair over dejen, så er det nemmere at rulle ud. Jeg rullede dejen lidt for tynd nogle steder, den optimale tykkelse er ca. 4-5 mm. Jo tyndere jo sprødere. Skær/rids dem i den størrelse du ønsker, inden de sættes i ovnen. Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter. Herefter tages de ud og fordeles på bageristen, og så skal de have en sidste tur i ovnen for at blive sprøde – jeg gav mine omkring 10 minutter. Opbevares i en luftæt beholder/kagedåse.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply