For et par uger siden skulle Trine og jeg mødes en søndag og lave mad til en uge. Det var planen. Jeg pakkede bilen med en masse fødevarer, samlede ungerne sammen og kørte afsted efter morgenmaden. Havde løst skrevet ned hvilke retter jeg ville lave. Det samme havde Trine. Ingen af os havde fået købt ind til det.
Så alt i alt var vi lettere uforberedte… Vi er dog begge gode til “vis-mig-dit-køleskab”-finten så det endte med en god gang freestyling. Må bare erkende, at man skal forberede sig lidt bedre end vi gjorde, have lavet en madplan og købt ind til det. Men det vigtigste af alt: Vi hyggede os rigtig meget i køkkenet. Så vi kan anbefale at bruge en søndag i gode venners lag med at lave nogle retter til ugens løb.
Vi fik lavet:
– Ukrudtspesto
– Humus lavet af hestebønner
– Glutenfrit formbrød (fra Madbandittens “Sund og Slank med LCHF”)
– Ovnbagt butternut squash
– Grøntssagsuppe med blomkål, rød peber og linser
– Linsesuppe med søde kartofler og ristede kikærter
Udgangspunktet for denne suppe, var de søde kartofler som lå i grøntsagskassen. Søde kartofler er utrolig alsidige og kan bruges til SÅ mange forskellige ting – både i det salte og det søde køkken (ja, selv en brownie!).
Linsesuppe med søde kartofler
- 3 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 cm ingefær
- 2 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 3 søde kartofler
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk god karry
- 2 dl røde linser
- 1 1/2 liter vand
- Grøntsagssboullion
- Salt
- Evt soya, tamari eller fiskesauce
Snit hvidløg, løg, ingefær, bladselleri, gulerødder, søde kartofler. Varm en stor gryde med noget kokosolie, tilsæt karry og gurkemeje. Svits løg og hvidløg et par minutter inden de øvrige ingredienser tilsættes. Steg ved middelvarme i ca. 10 minutter til grøntsagerne bliver klare. Tilsæt de røde linser, vand og bouillon og lade småsimre 20-30 minutter. Smag til med salt/soya/fiskesauce. Blend til sidst suppen. Hvis du ønsker en mere cremet version kan du tilsætte en lille dåse fuldfed dåse kokosmælk. Pynt suppen med ristede kikærter og koriander. På billedet er det frisk skvalderkål der er blevet brugt som garniture – så brug det du har i haven 🙂