Mild hummus med gurkemeje

0

Hvis der er noget der altid er godt at have stående i sit køleskab, så er det hummus. Det er lækker og fyldig dip til grøntssagsstængerne. Kog en ordentlig portion kikærter og frys dem ned. De kan holde sig længe og er billigere end dem på dåse.

Den her hummus er mild og børnevenlig. Nogle gange kan hvidløgssmagen godt blive lidt for gennemtrængende, men med denne version kan børnene også være med. De plejer sædvanligvis at blive afskrækket af hvidløgssmagen.

Mild hummus med gurkemeje

  • 1 dåse kikærter eller 200 g kogte
  • Saften af 1/2 citron
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen / hele spidskommenfrø
  • 1/2 dl rapsolie
  • Salt og evt. lidt chili

Put alle ingredienser i din blender (kan også laves med stavblenderen) og kør til du har en glat puré. Tilsæt evt lidt vand, hvis den er for tyk. Kan holde sig et par dage på køl.

Tilbehor_Hummus_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply