Müsliboller – med banan og havregryn

0

Har du ligesom mig tit bananer liggende, som er blevet alt for brune og modne? Og har du allerede en masse i fryseren, som skal bruges til smoothies? Her kommer én af de bedste måder at bruge virkeligt modne bananer på: Müsliboller! De er gode som morgenmad – især til at tage med på farten, som et hurtig mellemmåltid eller måske istedet for kage til kaffen?
De er velegnede til at fryse ned, så har du altid et hurtigt mellemmåltid, når trangen melder sig. De tør op på mindre end 10 minutter. Og så smager de heeeelt vildt godt.

Müsliboller

Omkring 10-12 stykker

  • 2-3 modne bananer
  • 100 g havregryn (groft- eller finvalsede)
  • 25 g ristede kokosflager
  • 2 dl  blandet tørret frugt (jeg brugte æbletern, rosiner, abrikoser, goji-bær)
  • 1 dl blandede nødder (jeg brugte mandler, cashew, valnød)
  • 1 spsk chia-frø (kan udelades)
  • 1/2 dl smeltet kokosolie
  • 1/2 tsk vanille pulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel

Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Hæld alle de tørre ingredienser i en stor skål og ven til sidst de mosede bananer samt den smeltede kokosolie i. Med to skeer sætter du 10-12 små klatter på en bageplade, tryk dem lidt flade. Bag i ovnen i 20 minutter eller indtil de er blevet gyldne.

Morgenmad_Musliboller_01
 
Morgenmad_Musliboller_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply