Okonomiyaki – japansk pandekage

0

Leder du efter billig, hurtig og fremfor alt velsmagende mad – så kig med her! Vi skal en tur til Japan og kigge japanerne over skuldrene, rent kulinarisk.

Okonomiyaki, som betyder noget i retning af “bland og steg det du har lyst til” er en salig blanding af en kål-pandekage og omelet. Det er den japanske udgave af pizza, kan man sige. En hel del sundere end vores traditionelle pizzaer, må man sige… Okonomiyaki er udbredt i hele Japan hvor speciele okonomiyaki restauranter ofte kun serverer den ret.
Det smager så godt, at jeg kom til at lave den HVER dag i en uge… Og så fik jeg en over-dosis!

Men der lå et spidskål og grinede af mig i køleskabet, og så fik jeg igen lyst til at prøve.
Du kan fylde den med lige præcis det du kan lide, og det som er i dit køleskab. Kød, fisk, grøntsager – der er ikke rigtig nogen grænser.

Jeg plejer at pynte den med mayonaise (Urtekrams på flaske er super velegnet hertil), hoisin sauce, tang og forårsløg. Det er en sand smags-eksplosion.

Okonomiyaki – japansk pandekage

  • 1/2 spidskål/sommerhvidkål
  • 1 løg
  • 2 forårsløg
  • 50 g mel (jeg brugte en blanding af rismel og kikærtemel)
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • Friskkværnet peber
  • Hoisin-sauce, forårsløg, tang og evt. bonito-flakes (tørrede tunfisk-flager)

Start med at snitte grøntsagerne fint. Bland løg og kål sammen
Rør herefter mel, salt og vand sammen til en lind dej i en stor skål. Tilsæt mere vand, hvis dejen er for tyk. Hæld grønstagerne heri sammen med de 2 æg. Vend blandingen sammen, og steg det på en varm pande i 5 minutter på hver side.

Læg den færdige pandekage på et stort fad og pynt med streger af mayonaise, hoisin sauce, tang og fintsnittet forårsløg. Server fintsnittet chili ved siden af, hvis du kan lidet det stærkt – ellers går den klassiske Sriracha-chilisauce også godt til dette formål.

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply