Om Food Loonies

Food Loonies drives af Vivi og Munthe. Fællesnævneren for os, er interessen for mad lavet fra bunden af gode råvarer. Vi elsker begge mad og ikke mindst processen bag at skabe et lækkert måltid. Vi er eksperimenterende og mestre i at lave mad udfra konceptet “Vis-mig-dit-køleskab”. Vi tror på, at det vi spiser har en stor indflydelse på hvordan vi har det.

Vivi-Frolich_560x420

Vivi Høy Frølich

Jeg er 43 år og arbejder som grafisk designer i mit eget firma, Freqens. Bor i Dragør, gift med Thor og har Lea og Aviaja på 11 og 14 år.

Oprindeligt fra Sønderjylland og opvokset med mad: Min mor var medlem af den lokale Husmoderforening og har altid serveret grønt til maden i form af råkost, salat eller lignende. Både min farmor og mormor var landmandskoner, og når vi blev inviteret til middag, havde de brugt flere dage på at lave hønsekødssuppen, tarteletfyldet og medisteren fra bunden af. ALT var  hjemmelavet.

Selvom jeg nu er vegetar og ikke længere spiser den “gammeldaws” mad med brun sovs, kød og kartofler, sætter jeg stadig meget stor pris på,at der er brugt tid på at lave mad fra bunden med gode råvarer.

Det er den dyd jeg gerne vil slå et slag for: At bruge tid i køkkenet. At lære børn hvor maden kommer fra og hvordan man tilbereder den. Lære dem at mad er en glæde, der skal nydes med alle sanser.

Jeg har startet denne blog med Trine, da vi begge går meget op i mad og sundhed. Jeg er af den overbevisning at det du spiser, det bliver du. Derudover vil jeg gerne inspirere til at spise mere vegetarisk – for klodens, dyrenes og vores egen skyld.

Trine-Blume_560x420_04

Munthe Bium

Jeg er 43 år gammel, gift med Kristian og sammen har vi 4 børn og 2 hunde. Jeg arbejder som webmaster i en dansk virksomhed. Udover mit arbejde, er jeg i gang med en uddannelse som Biopat på Institut for Biologisk Medicin.

Jeg er vokset op på landet med dyr og en kæmpe urtehave. Jeg husker fra min barndom, når jeg var med min farfar i hans prægtige køkkenhave, hvor han altid fortalte mig om grøntsager og frugter. Jeg er sikker på, at han har været med til at lægge kimen til min kærlighed til gode råvarer og naturlig mad.

Jeg elsker mad  – det skal være lækkert at se på og det skal smage godt. Det skal være tilberedt af gode råvarer og helst så simpelt og naturligt som muligt.

Jeg spiser ikke hvad som helst, ud fra den overbevisning at mad er benzin til kroppen. Jeg vil gerne hælde den bedste benzin på min krop og spise mad, der giver mig god energi og opbygger min krop.