Ovnbagt tandoori blomkål med myntedip

0

Jeg har en masse opskrifts-apps installeret på min telefon. Én af dem, som jeg ofte bliver ved med at vende tilbage til, er MyNewRoots-appen. Her har jeg fundet en opskrift, hvor blomkål skal marineres i yoghurt tilsat en masse varme krydderier og derefter bages i ovnen, så det bliver sprødt på toppen. De to ting kombineret, er næsten ligeså godt som en Kinder Überraschung – faktisk en hel del bedre, vil jeg sige! Herhjemme elsker vi nemlig blomkål og det indiske køkken, hvor der er smæk på krydderierne. Lad dig ikke afskrække af alle de forskellige krydderier, som skal bruges til tandoori-blandingen. Alternativt kan du købe en færdigblandet tandoori, meeeen du gør dit blomkål glad ved at lave din egen blanding. Jeg havde ikke alle krydderier, så har justeret i opskriften (original opskrift af Sarah Britton findes her).
Jeg oppede mig og lavede hjemmebagte naan-brød. Det er overhovedet ikke svært og de smager bare 100 gange bedre end de købte! Det eneste man skal have for øje, er hævetiden på ca. 1 time – så start 2 timer før spisetid, hvis du vil have de lækreste hjemmebagte naanbrød til.

Ovnbagt tandoori blomkål med myntedip

Tandoori krydderiblanding

  • 1 knivspids cayenne (tørret chili kan også bruges, brug i så fald 1/2 teske)
  • 20 g spidskommenfrø
  • 11 g korianderfrø
  • 5 g nelliker
  • 12 stænger hel kanel
  • 15 g gurkemeje
  • 15 g paprika

Ovnbagt tandoori blomkål 

  • 1 hel blomkål
  • 4 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær/2 spsk knust
  • 2 spsk tandoori blanding
  • Saft af en citron
  • 1 tsk salt
  • 150 ml græsk yoghurt, 10%

Myntedip

  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 80 ml græsk youghurt
  • Saft af en citron
  • 1 knivspids cayenne eller 1/2 chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honning

Start med at lave tandoori krydderiblandingen:

Bland alle krydderier undtagen gurkemeje og paprika, og kværn dem i en kaffeblender til det er fintmalet. Tilsæt paprika og gurkemeje og hæld blandingen i et glas eller lufttæt beholder. Opbevares mørkt og køligt. Holdbarhed: Ca. 6 måneder.

Ovnbagt tandoori blomkål:

I en morter eller foodprocessor blandes hvidløg og ingefær til en fin pasta. Hæld det i en skål og tilsæt tandoori-blandingen, citronsaft, salt og yoghurt og rør det sammen til en ensartet masse.

Put blomkålet i en stor skål og dæk det helt til med marinaden, også bunden. Sæt skålen i køleskabet og lad det marinere mindst 1 time, max. 12.

Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer blomkålet herpå. Sørg for al marinaden kommer med. Bag i 45-60 minutter afhængig af blomkålets størrelse. Det må godt få lidt farve på toppen.

Myntedip:

Bland mynteblade, youghurt, salt, cayenne, citronsaft, salt, honning og olivenolie i en blender eller med en stavblender. Smag til med salt og eventuelt mere citronsaft.

SERVERING:

Put blomkålet på et stort fad, drys med koriander, citronsaft og en god olivenolie. Skær ud i både og spis med myntedip, naanbrød, ristede cashewnødder og en salat af tomat, agurk, rødløg og finthakket mynte. MUUUUMS.

Har du overskud så bag selv disse lækre pandebagte naanbrød. De smager himmelsk og meget autentisk.

Pandebagte naanbrød

8 stk

  • 15 g gær
  • 1 tsk honning
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 50 g ghee eller usaltet smør
  • 250 g mel
  • 3 spsk græsk youghurt
  • 1 spsk nigellafrø
  • Salt til drys

Bland gær, honning og lunkent vand. Lad det stå i 5 minutter.

Bland herefter mel, smeltet ghee/smør, yoghurt og gærblandingen i en stor skål og rør det sammen med en gaffel. Når dejen er ensartet æltes den med fingrene i skålen eller på et meldrysset bord i ca. 5 minutter. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.

Hæld nu dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store dele. Rul dem ud til meget tynde pandekager. Varm en pande op, så den er brændvarm når naan brødene skal bages. Det går stærkt – ca. 2 minutter tager det for et brød at blive “bagt”. Det begynder at boble op af varmen, herefter skal det vendes og bages færdig på den anden side. Pensl det færdige brød med smør/ghee og drys med nigellafrø og en lille smule salt. Kan holdes varme i ovnen ved 180 grader.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply