Ovnbagte æg med spinat, chili og yoghurt

0

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er dybt forelsket i Yotam Ottolenghi: Engelsk restaurant-ejer og forfatter til de 2 bedste kogebøger jeg ejer: “Plenty” og “Plenty More“. Den mand kan virkelig trylle med grøntsager og smagskombinationer. Hvis jeg skulle anbefale én kogebog som du skal eje, så er det “Plenty More“. Den er spækket med nye måder at bruge grønstager på. Yotam Ottolenghi har været fast skribent på New York Times, hvor han har skrevet opskrifter på vegetar-mad (han er ikke selv vegetar). Det var lidt af en udfordring for ham i starten, men da han først lukkede op for posen begyndte det bare at strømme til ham med inspiration. Det er helt vildt så mange lækre ting man kan lave udelukkende med grøntsager!

Denne her ret er blevet en favorit på morgenmads-bordet hos os i weekenden. Den perfekte dagen-derpå-morgenmad: Salt, syrlig, cremet, og stærk! Opskriften nedenfor er som jeg har lavet den. Jeg bruger hvad jeg har liggende af grønt (grønkål, rucola, porrer) og topper gerne op med lidt svampe, løg eller forårsløg for at gøre retten mere fyldig.

Morgenmad_ottolenghi_03

Ovnbagte æg med spinat, chili og yoghurt

2-4 personer

  • 500 g frisk spinat (du kan også bruge frossen og bland gerne med rucola)
  • 4 æg
  • Græsk yoghurt / creme fraiche
  • Chilisauce
  • 2 spsk smør
  • 10 friske salvieblade, skåret i strimler

Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl spinaten flere gange i koldt vand. Varm en pande op med lidt olivenolie, steg spinaten ved god varme i 5 minutter eller indtil den er faldet sammen.

Smør et ovnfast fad med lidt olie og kom spinaten heri. Lav 4 fordybninger, og slå forsigtigt æggene ud heri.

Steg salviebladene i smør ved middelvarme i ca. 5 minutter. Hæld det over æggene og sæt fadet i ovnen i  ca. 15 minutter.

Server med en klat græsk yoghurt/creme fraiche og en god teskefuld stærk chilisauce på toppen.

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply