Pizza med squashbund

0

Der findes utallige varianter på pizza med grøntsagsbund. Har prøvet diverse blomkålspizza-opskrifter og er ikke imponeret – mest pga. den alt for svampede konsistens, som jeg personligt ikke synes hører en pizza til. Den SKAL altså være sprød. Og den SKAL være uden æg, da æg ikke gør en dej sprød men tværtimod blød. Så derfor kastede jeg mig ud i at lave min egen opskrift på pizza med squashbund – 100% improviseret:  Og den blev vildt god! Hemmeligheden er kikærte-mel og masser af krydderurter for at få sparket smagen frem. Dejen bliver holdt sammen af ost og loppefrøskaller – bare husk at lade dejen hvile i 10 minutter før den smøres ud. Er helt klart til pizza blanco – altså pizza uden tomatsovs. Men du bestemmer: Top den med hvad du bedst kan lide. Pizza er i øvrigt en fremragende måde at få brugt rester på. Denne version kommer til at være fast bestanddel i mit køkken repertoire fremover.

 

Pizza med squashbund

(til 2 mellemstore pizza)

  • 1 stor squash
  • 1 fed hvidløg
  • 70 g kikærtemel
  • 100 revet cheddar
  • 1 1/2 spsk HUSK loppefrøskaller
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Peber

Tænd ovnen på 250 grader. Lad den varme godt op. Tricket bag den sprøde bund er at bage ved høj temperatur, så væden hurtigt fordamper.

Riv imens squash og hvidløg på food processoren – eller på dit rivejern. Hæld det i en stor skål og bland det med de øvrige ingredienser. Lad “dejen” stå og trække i ca. 10 minutter. Del dejen i 2 og smør den ud i en cirkel på et stykke bagepapir smurt med olie. Ind i ovnen og forbag dem i ca. 20-25 minutter. De skal have farve og være lidt sprøde i kanten, før de tages ud og køler af på en rist. Herefter er de klar til at blive pyntet med dit yndlingsfyld og komme i ovnen igen ved 250 grader indtil de har fået farve. Velbekomme 🙂

Forslag til gode kombinationer:

  • Kartoffel, løg, mozarella, rosmarin
  • Squash, løg, cheddar, rosmarin
  • Aubergine, gedeost, ansjos, pinjekerner

Aftensmad_Pizza-med-squash_03

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply