Rabarbersaft

0

Det er nu der er sæson for rabarber. Hvis du har dem i din have, så er det bare med at få brugt den til en omgang rabarbersaft. Det er læskende på en varm sommerdag, og hjemmelavet saft smager bare bedre og mere intenst. Brug den i en aperitif med champagne – eller i en drink med gin, danskvand og lime. Så kan sommeren bare komme an!

Rabarbersaft

  • 500 g rabarber
  • 200 g rørsukker
  • 1 l vand
  • 1 usprøjtet citron, skåret i kvarte
  • 1 stang vanille

Skær rod og blade af rabarberne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker og læg dem i en gryde med sukker, vand, citron og vanille. Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20 min.

Sigt den afkølede rabarsaft igennem en sigte beklædt med et rent viskestykke eller ostelærredd og mos let med en ske, så al saft kommer ud. Hæld den færdige rabarbersaft på flaske og sæt drikken i køleskabet. Den kan holde sig op til 2-3 uger på køl. Kan også fryses 🙂 Skal blandes med vand i forholdet 1:3.

Rabarbersaft_05

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply