Ramsløgspesto

1

Så er det forår! Det synlige tegn på dette er, når skovbunden er dækket af de spæde grønne, hvidløgssmagende ramsløg. Det er ligenu de spirer, så det er med at komme ud i skoven og plukke i weekenden – sæsonen er kort. Og det er de friskeste skud, som smager bedst. Brug dem i pesto, lynstegt på panden i smør, eller i en salat. Hvis du vil forlænge smagen af forår, kan du lave en pesto og fryse ned i isterninge-forme. Så kan du altid tage op efter behov. Eller bland nogle finthakkede blade med en god klat smør – så har du altid lækkert kryddersmør til dine grøntsager! Du kan finde oversigt over hvor der vokser ramsløg (og andre spiselige urter) på Byhøst.dk.

God stil og sankeskik: (fra www.byhøst.dk)
Tænk på at andre også skal kunne få glæde af naturens gratis råvarer og at planten gerne skal komme igen til næste år. Dvs. lad vær med at hive ting op med rod og knække grene, plyndre hele buskadset eller plukke alle hyldeblomsterne, så der ikke kommer nogen hyldebær. Du må gerne sanke på offentlige områder. I Jyske Lov fra år 1241 står, at man må samle, hvad man kan have i en hat fra offentlige områder. Den lov gælder stadig. Og hvis du ikke går med hat, må du samle, hvad du kan have i en pose. Det er altid en god ide, at undersøge reglerne for det sted du sanker og hvis det er i privat skov eller strand, så husk at spørge grundejeren!

Ellers ønsker vi dig blot god høst!

Ramsløgspesto

  • 30 g ramsløgsblade (svarende til en god stor håndfuld)
  • 50 g parmesan
  • 30 g cashewnødder
  • 20 g solsikkekerner (kan ristes inden de tilsættes, jeg var doven og gad ikke)
  • 3/4 dl god olivenolie
  • Saft af en halv citron
  • Salt

Put alle ingredienserne i din blender og kør indtil du synes konsistensen er ok. Smag til med salt. Opbevares på køl. Kan med fordel fryses ned – ellers holdbar ca. 1 uge i køleskabet.

Tilbehor_Ramslogspesto_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

1 kommentar

  1. Pingback: Laks med ingefær

Leave A Reply