Denne her rå brownie med topping var et kæmpe hit hos mine unger! Opskriften er fra Lærke Lund.
Uden mel, sukker, æg eller mælk, men fyldt med rene, naturlige ingredienser. Den er supernem at lave, det tager ca. 15 min. så det er bare med at komme igang! Det kan være alternativet til fredags-slikskålen, eller det søde til kaffen. Og det bedste er, at du kan spise den med god samvittighed. Det er den bedste opskrift på raw brownie, som jeg har lavet.
Raw brownie uden mel, sukker, æg og mælk.
Til selve kagen skal bruges:
- 230 g valnødder
- 230 g friske dadler
- 60 g rå kakaopulver (jeg bruger den fra Urtekram)
- 50 g kokosmel
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk himalaya salt
Til chokoladecreme/topping skal du bruge:
- 150 g friske dadler
- 40 g kokosolie
- 30 g rå kakaopulver
- 1 dl vand
- ½ tsk vaniljepulver
Kagen:
Put valnødderne i din foodprocessor og kør den i få sekunder indtil de er hakket i små stykker. Tilsæt så dadlerne (fjern stenene først), kakaopulver, kokosmel, vaniljepulver og himalaya salt, og kør foodprocessoren igen, helt indtil det er en samlet masse, som klistrer sig sammen når du tager en lille smule i hånden. Fordel det så ud i en firkantet form, og pres det godt ned med fingrene eller med en dejskraber.
Topping:
Start med at putte vand i din blender. Tilsæt så dadlerne (fjern igen stenene først), kakaopulveret, vaniljepulveret og til sidst kokosolien. Jeg synes blenderen bedre kan køre rundt hvis kokosolien er smeltet først, så det vil jeg anbefale dig at gøre. Blend det hele indtil det er blevet til en lækker cremet masse. Smør ud over den anden chokolademasse og stil i køleskabet i mindst 2 timer og helst dagen før det skal spises. Skær den lækre rå brownie ud i firkanter inden servering.
Jeg tilsatte lidt kakao-nibs til selve kagen for at få lidt “crunch” – det er virkelig lækkert. Derudover synes jeg også konsistensen vinder ved at sætte den i fryseren og servere den kold. Ellers kan cremen godt smatte lidt ud. Så det er virkelig en nem måde at kunne hive noget lækkert frem på i en fart.
Rigtig god fornøjelse 🙂
8 kommentarer
Jeg elsker elsker elsker denne raw kage. Jeg er vild med toppingen som jeg laver halvanden gang af fordi så er der til et lidt tykkere lag 🙂
Hvis der var en butik, der førte denne vare, ville jeg handle der hver dag 🙂
Den skal prøves 🙂
Endelig fik jeg prøvet at lave denne super lækkere kagen.
Hej – ku man erstatte kokosmel med fx mandelmel og kokosolie med noget andet ? Jeg har en datter der ikke er så glad for tanken om kokos..:(
Hej Irrenne,
Ja, du vil sagtnes kunne bruge mandelmel istedet for. Kokosolie kan du erstatte med smør eller Naturli´s veganske version: Smørbar. God fornøjelse 🙂
Hvor mange personer er denne kage til? 🙂
Hej Hulda,
Det kommer an på hvor lækkersulten man er 🙂 Men herhjemme rækker det til en 8-10 personer, det er et lille stykke til hver. Den er jo ret bastant, så hellere lidt men godt.