Raw brownie – uden mel, sukker, æg eller mælk

4

Denne her rå brownie med topping var et kæmpe hit hos mine unger! Opskriften er fra Lækre Lund.
Uden mel, sukker, æg eller mælk, men fyldt med rene, naturlige ingredienser. Den er supernem at lave, det tager ca. 15 min. så det er bare med at komme igang! Det kan være alternativet til fredags-slikskålen, eller det søde til kaffen. Og det bedste er, at du kan spise den med god samvittighed.  Det er den bedste opskrift på raw brownie, som jeg har lavet.

Raw brownie uden mel, sukker, æg og mælk.

Til selve kagen skal bruges:

  • 230 g valnødder
  • 230 g friske dadler
  • 60 g rå kakaopulver (jeg bruger den fra Urtekram)
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk himalaya salt

Til  chokoladecreme/topping skal du bruge:

  • 150 g friske dadler
  • 40 g kokosolie
  • 30 g rå kakaopulver
  • 1 dl vand
  • ½ tsk vaniljepulver

Kagen:
Put valnødderne i din foodprocessor og kør den i få sekunder indtil de er hakket i små stykker. Tilsæt så dadlerne (fjern stenene først), kakaopulver, kokosmel, vaniljepulver og himalaya salt, og kør foodprocessoren igen, helt indtil det er en samlet masse, som klistrer sig sammen når du tager en lille smule i hånden. Fordel det så ud i en firkantet form, og pres det godt ned med fingrene eller med en dejskraber.

Topping:
Start med at putte vand i din blender. Tilsæt så dadlerne (fjern igen stenene først), kakaopulveret, vaniljepulveret og til sidst kokosolien. Jeg synes blenderen bedre kan køre rundt hvis kokosolien er smeltet først, så det vil jeg anbefale dig at gøre. Blend det hele indtil det er blevet til en lækker cremet masse. Smør ud over den anden chokolademasse og stil i køleskabet i mindst 2 timer og helst dagen før det skal spises. Skær den lækre rå brownie ud i firkanter inden servering.

Jeg tilsatte lidt kakao-nibs til selve kagen for at få lidt “crunch” – det er virkelig lækkert. Derudover synes jeg også konsistensen vinder ved at sætte den i fryseren og servere den kold. Ellers kan cremen godt smatte lidt ud. Så det er virkelig en nem måde at kunne hive noget lækkert frem på i en fart.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Kage_Raw-brownie-med-topping_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

4 kommentarer

  1. Jeg elsker elsker elsker denne raw kage. Jeg er vild med toppingen som jeg laver halvanden gang af fordi så er der til et lidt tykkere lag 🙂

Leave A Reply