Rødbede-deller

0

De her smukke rødbede-deller har været min frokost de sidste par dage. Jeg elsker rødbede, men bruger dem desværre ikke så meget  i madlavning, da jeg synes de sviner, når man skal skrælle dem. Det er ærgerlig, for rødbede er noget af det billigste og sundeste man kan spise! Så fra nu af er det på med engangshandskerne og så er det bare om at få meget mere rødbede ind i køkkenet! Rødbeder har et lavt fedtindhold, til gengæld har de et stort indhold af A- og C-vitamin, folacin samt kalium. De er derfor et rigtig godt valg til en sund kost. Det høje indhold af kostfibre holder dig også mæt i lang tid.

Rødbede-deller

  • 1 løg
  • 500 g rødebede
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk chili
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl kikærte-mel
  • 50 revet cheddar
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • Salt, peber

Det er nemmest at lave disse deller på en foodprocessor, men man kan også sagtens gøre det i hånden: Hak løg fint. Riv rødbederne. Bland det sammen med de øvrige ingredienser. Lad blandingen stå og hvile i 20 minutter inden de steges på en varm pande med olie. De skal have omkring 5 minutter på hver side – eller til de er blevet godt sprøde. Server med en grøn salat.

OBS: Hvis man er gluten-allergiker, tænker jeg man sagtens kan bruge kogt quinoa i stedet for havregryn. Quinoa er rigtig godt at bruge i en grøntsagsfars, da de er fyldt med protein og samtidig giver dellerne noget sprødhed ved pandestegning.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply