Rødbedesalat med peberrod

0

Det er efterår – og højsæson for rødbeder. Jeg fik en kæmpe pose rødbeder af mine forældre fra deres urtehave så vi har eksperimenteret lidt med rødbeder i køkkenet.

Jeg har lavet denne lækre rødbede salat der går glimrende både til oksekød eller til en vegetarisk ret.

For at lave rødbedesalat med peberrod skal du bruge

  • 2-3 rødbeder alt efter størrelse.. Hvis det er de små runde du bruger skal du bruge 4.
  • 3 cm peberrod…(hvis du elsker smagen af peberod så kan den sagtens tåle lidt mere)
  • 2 æbler
  • 2 dl cashewnødder (helst udblødte)
  • Saft af en halv citron
  • Et nip salt

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet.
Skræl peberroden og riv den på den fine side af rivejernet.

Cashewnødderne blendes sammen med citronsaften. Hvis det er for tørt til at køre rundt nede i blenden tilsætter du lidt vand. Nødderne skal blendes til de er en fin creme. Resultater bliver klart bedst hvis nødderne har stået i blød i 6-12 timer.

Æblerne skrælles og skæres i tern.

Alle ingredienser blandes sammen i en skål. Krydr med lidt salt og server straks.

Denne salat kan sagtens spises dagen efter men det mister lidt af sit flotte røde udseende.

Share.

About Author

Leave A Reply