Saltede citroner

0

Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave saltede citroner. Det mærkelige er, at jeg aldrig har smagt dem…. Men det LYDER helt vildt lækkert og skulle være godt  til mange ting; Til grillet fisk, i salater, til marinader, stegt kylling, i en gremoleta, hjemmerørt mayo eller til en god indisk curry. Det kræver bare et par økologiske citroner, en masse salt og en lidt tålmodighed, da de skal stå i ca. 2 måneder før de er klar til at spise. Lav en stor portion når du endelig er igang, så har du til de hjemmelavede julegaver.

Tilbehor_Saltede-citroner_01

Saltede citroner

Til et lille glas

  • 3-4 økologiske citroner
  • Salt
  • Olivenolie
  • Evt chili, hvidløg og rosmarin

Start med at vaske citronerne grundigt. Flæk dem med et kryds næsten helt igennem så de hænger sammen i blomster enden. Fyld så meget salt i som der kan være. Der skal bruges omkring 2-3 spsk. salt pr. frugt. Pres den stramt ned i glasset og tilsæt resten af saltet. De skal sidde i spænd så de bliver under lagen. Prop evt et par chili og et par fed hvidløg ned imellem frugterne. Hvis du ønsker en mere mellemøstlig krydring, kan du f.eks. bruge stjerne-anis, fennikel og kanel.

Hæld kogende vand på til det dækker, der må ikke stikke frugt op. Afslut med et tyndt lag olivenolie som bare skal dække hele overfladen. Luk glasset, stil det mørkt og køligt og vent til frugterne er klare i det hvide og tydeligt syltet, det tager min 2 måneder.

Jeg kan næsten ikke vente tiden af….

Tilbehor_Saltede-citroner_07

 

 

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply