Selleribøffer

0

Knoldselleri er en god, billig og alsidig grøntsag. Jeg synes den er særlig fantastisk i en ret som denne: Selleribøffer. Rester kan spises kolde på rugbrød, i en salat-wrap smurt med hummus eller bare som en hapser (jeg spiser dem selfølgelig til morgenmad …)

Selleribøffer

(inspireret af Katrine Klinkens bog “Måltider”)

  • 1 knoldselleri (omkring 700 g)
  • 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg
  • 3 æg
  • 150 g havregryn
  • 1 lille rød chili
  • 100 g fast lagret ost, feks. cheddar
  • 1 spsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie

Skræl og riv sellerien. Rør den sammen med revet ost, hvidløg, forårsløg, havregryn, chili, salt og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskab.

Tænd ovnen på 200 grader. Form bøffer af blandingen og steg dem på en varm pande med olivenolie i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem færdige i ovnen i ca. 15 minutter.

Server med lyndampet broccoli og karry-slaw med knoldselleri:

Aftensmad_Selleribof_02

Karry-slaw med knoldselleri

  • 1/4 knoldselleri
  • 1 spsk mayonnaise
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk Dijon sennep
  • Saften af 1/2 citron
  • Klippet purløg og sesamfrø til pynt

Riv eller snit knoldsellerien fint. Bland ingredienserne sammen til dressingen. Smag til om den mangler mere salt eller syre. Bland sammen med den snittede/revne knoldselleri. Pynt med purløg og et drys sesamfrø.

Aftensmad_Selleribof_03

 

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply