Knoldselleri er en god, billig og alsidig grøntsag. Jeg synes den er særlig fantastisk i en ret som denne: Selleribøffer. Rester kan spises kolde på rugbrød, i en salat-wrap smurt med hummus eller bare som en hapser (jeg spiser dem selfølgelig til morgenmad …)
Selleribøffer
(inspireret af Katrine Klinkens bog “Måltider”)
- 1 knoldselleri (omkring 700 g)
- 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 2 forårsløg
- 3 æg
- 150 g havregryn
- 1 lille rød chili
- 100 g fast lagret ost, feks. cheddar
- 1 spsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl olivenolie
Skræl og riv sellerien. Rør den sammen med revet ost, hvidløg, forårsløg, havregryn, chili, salt og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskab.
Tænd ovnen på 200 grader. Form bøffer af blandingen og steg dem på en varm pande med olivenolie i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem færdige i ovnen i ca. 15 minutter.
Server med lyndampet broccoli og karry-slaw med knoldselleri:
Karry-slaw med knoldselleri
- 1/4 knoldselleri
- 1 spsk mayonnaise
- 3 spsk creme fraiche
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 tsk Dijon sennep
- Saften af 1/2 citron
- Klippet purløg og sesamfrø til pynt
Riv eller snit knoldsellerien fint. Bland ingredienserne sammen til dressingen. Smag til om den mangler mere salt eller syre. Bland sammen med den snittede/revne knoldselleri. Pynt med purløg og et drys sesamfrø.