Shakshuka er en populær ret som stammer fra Israel. Shakshuka minder vel mest om huevos rancheros. Det er æg, som bliver pocheret i en meget krydret tomatsauce. Aftensmad, morgenmad, frokost, brunch: Denne ret kan sættes på bordet til ALLE måltider. Den er sund, simpel at lave og spækket med smag.
- 2 auberginer
- 5 spsk olivenolie til pensling
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld koriander
- 1 spsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 rød chili
- 2 løg, finthakket
- 1 glas mosede tomater, 680 g
- 1 spsk kokossukker eller rørsukker
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk sherryvineddike
- 4-6 æg
- Koriander til servering
- Feta til servering (kan udelades)
- Salt og peber
Forvarm ovnen til 180 grader. Skær auberginerne i skiver på 1 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og bag i ovnen i ca 30. min. Vend skiverne efter ca. 5 minutter så de får lige meget på begge sider.
I mellemtiden bland da finthakket hvidløg, persille, koriander, paprika, spidskommen og chili i en skål. Når auberginerne er færdige, skæres de i kvarte og kommes i skålen.
Varm noget olie i en pande med høj kant og steg løgene heri i et par minutter. Tilsæt de mosede tomater og auberginerne og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med citronsaft, sukker, eddike, salt og peber.
Lav nogle fordybninger i panden og slå æggene ud heri. Læg låg på og lad det småsimre i 5-7 minutter eller indtil æggene er som du ønsker. Drys med smuldret feta og koriander og server med brød, blomkål eller en sprød salat.
TIP: Til en brunch ville jeg servere shakshuka istedet for røræg og baked beans. Selve tomat-aubergine-blandningen kan sagtens laves dagen i forvejen.

De ovnristede auberginer

Klar til servering drysset med smuldret feta og frisk koriander.

Shakshuka