Shakshuka med aubergine

0

Shakshuka er en populær ret som stammer fra Israel. Shakshuka minder vel mest om huevos rancheros. Det er æg, som bliver pocheret i en meget krydret tomatsauce. Aftensmad, morgenmad, frokost, brunch: Denne ret kan  sættes på bordet til ALLE måltider. Den er sund, simpel at lave og spækket med smag.

  • 2 auberginer
  • 5 spsk olivenolie til pensling
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 rød chili
  • 2 løg, finthakket
  • 1 glas mosede tomater, 680 g
  • 1 spsk kokossukker eller rørsukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk sherryvineddike
  • 4-6 æg
  • Koriander til servering
  • Feta til servering (kan udelades)
  • Salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær auberginerne i skiver på 1 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og bag i ovnen i ca 30. min. Vend skiverne efter ca. 5 minutter så de får lige meget på begge sider.

I mellemtiden bland da finthakket hvidløg, persille, koriander, paprika, spidskommen og chili i en skål. Når auberginerne er færdige, skæres de i kvarte og kommes i skålen.

Varm noget olie i en pande med høj kant og steg løgene heri i et par minutter. Tilsæt de mosede tomater og auberginerne og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med citronsaft, sukker, eddike, salt og peber.

Lav nogle fordybninger i panden og slå æggene ud heri. Læg låg på og lad det småsimre i 5-7 minutter eller indtil æggene er som du ønsker. Drys med smuldret feta og koriander og server med brød, blomkål eller en sprød salat.

TIP: Til en brunch ville jeg servere shakshuka istedet for røræg og baked beans. Selve tomat-aubergine-blandningen kan sagtens laves dagen i forvejen.

Shakshuka med aubergine

De ovnristede auberginer

Aftensmad_Shakshuka_03

Klar til servering drysset med smuldret feta og frisk koriander.

Shakshuka

Shakshuka

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply