Spaghettisquash med cremet hvidløgsfyld

0

Jeg har set mange opskrifter, hvor der bruges spaghettisquash som erstatning for rigtig spaghetti, da konsistens og struktur minder meget om almindelig spaghetti, når det er blevet tilberedt. Det er et godt alternativ, hvis man vil have flere grøntsager ind i den daglige kost. Spaghettisquash er desværre ikke én fætter man støder på særlig tit. Men i sidste uge havde min lokale købmand købt nogle til en 20’er stykket. Spørg endelig din købmand/supermarked, hvis de ikke har det du søger. Tit kan de være meget hjælpsomme med at få bestilt det hjem.

Det gode ved denne ret, er at den er virkelig hurtigt at lave. Hele baduljen kommer i ovnen, og 40 minutter senere er der lækker aftensmad til to.

Spaghettisquash med cremet hvidløgsfyld

  • 1 spaghettisquash
  • 1 bæger ricotta
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g revet cheddar
  • 1 spsk frisk timan
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk bouillon
  • 4 spsk vand
  • Salt og friskkværnet peber
  • Koriander, persille eller purløg til drys

Tænd ovnen på 200 grader.

Halvér squashen og skrab kernerne ud. Drys med salt, friskkværnet peber og halvdelen af den revne ost.

Bland ricotta, bouillon, timian, knust hvidløg, salt og peber og rør det godt sammen. Tilføj lidt vand så massen bliver lidt knap så tyk, lidt henad en tyk fløde. Stil begge squash-halvele på en bageplade med bagepapir eller placér dem i et stort fad. Fordel ricotta-blandingen i squashen og drys med den sidste halvdel cheddarost.

Bag i ovnen i ca. 40-50 minutter – eller indtil osten på toppen er gylden. Drys med koriander, persille eller purløg.

Server med en god og fyldig kålsalat.

aftensmad_spaghettisquash-med-cremet-hvidlogsfyl_01

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply