Spis dit ukrudt

0

Endeligt forår… og alt det skønne som følger med. Mange forbinder foråret med lysere tider, udeliv og fuglefløjt.
For mig betyder foråret også at det pibler frem med lækre spæde skud af forskellige planter, der egner sig godt til det “nordiske” køkken.

Ligenu kan du nemt finde spæde mælkebøtteblade, brændenælder og skvalderkål i din have og hvis du går i skoven er det muligt at høste friske ramsløg. De første mynteblade og kørvel titter også frem i min have.

Hvad kan jeg egentligt lave af ukrudt?

Skvalderkålen kan du bruge feks i en salat eller juice istedet for spinat eller du kan lave pesto af den.
Mælkebøttebladene er gode i salat. De har en smag lidt hen ad ruccola. Du kan også putte dem i din grønne juice.
Brændenælderne putter jeg i mit stenalderbrød, i gryderetter, i æggekager og sidste nye ide var at mine morgenmads æggemuffin nu også har fået en skud brændenælde.
Hvis du vil spise brændenælderne “friske” men er bange for at blive brændt kan du lige hælde kogende vand over dem – så stikker de ikke mere.

Bon appetit – og har du andre gode ideer til brug af ukrudt så skriv endelig en kommentar nedenfor.

-Og lige til inspiration. Lækker frokost – Tunsalat med mælkebøtter.

maelkeboetter

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply