Squash-lasagne med ricotta og valnødder

0

Forleden skulle jeg til bestyrelsesmøde i børnehaven. Vi skiftes til at lave mad og denne gang var det min tur til at medbringe mad til 8 personer. Jeg vidste at jeg ville servere noget vegetarisk,  at det skulle være low carb og nemt at tilberede i forvejen. Det blev til 2 forskellige grøntsags lasagner: En med butternut squash, salvie og ricotta (opskrift følger senere) – den anden med squash, spinat, ricotta og valnødder. Var lidt spændt på hvad de ville sige til en “kødfri” menu, men de synes alle de smagte skønt – og jeg ville virkelig gerne vise at man kan lave super-lækker mad udelukkende med grøntsager. Oven i købet var det også rørende billigt! Så kom i gang derude i køkkenerne og brug løs af de skønne efterårsgrøntsager som det bugner med netop nu. Denne lasagne kan sagtens samles dagen i forvejen og sættes på køl. Så er der nem aftensmad til de travle dage.

 

Aftensmad_Squash-lasagne_03

Squash-lasagne med ricotta og valnødder

 

  • 1 squash
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • Revet muskatnød
  • 1 pose frisk spinat 250 g (eller 200 g frossen)
  • 1/2 dl pizza- eller tomatsauce (brugte Irmas på glas)
  • 1 bøtte ricotta ost
  • 1/2 dl valnødder
  • 50 g revet parmesan
  • Salt, peber

Start med at skære squashen i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en tallerken og drys dem med salt. Dette gør jeg for at trække væden ud af dem – ellers bliver lasagnen alt for vandet. Lad dem ligge i 10-15 minutter.

Klargør imens fyldet:
– Læg spinaten i en stor skål kold vand og skyld den i flere omgange. Lad den dryppe af i et dørslag.
– Hvis du bruger frossen spinat: Lad den tø på en tallerken eller tø den op i mikroovnen. Hæld vandet fra
– Hak løg og hvidløg og steg det på en pande ved middelvarme indtil de er klare. Tilsæt timian. – Tilsæt spinat og lad  den stege indtil den falder sammen, hvis du bruger frisk spinat – eller indtil det meste af væden er fordampet hvis du bruger frossen spinat.
– Tilsæt ricotta og rør godt rundt. Riv frisk muskat over og smag til med salt og peber. Sluk for varmen.

Nu skal lasagnen samles:
– Tør squash skiverne af for vand og smør et lille ovnfast fad med olivenolie. Læg et lag squash skiver i fadet, et par spsk tomatsauce smøres ud herpå og ovenpå lægges halvdelen af spinat-blandingen. Drys med lidt hakkede valnødder.
– Kom atter et lag squash på, tomatsauce og resten af spinat-blandingen samt valnødder og revet parmesan ost.

Bages i ovnen i ca 30 minutter ved 200 grader.

Aftensmad_Squash-lasagne_01

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply