Sunde dadelkugler

0

Her er et alternativ til når den søde tand melder sig…. De er fyldt med gode fedtstoffer fra nødder og kakao. De er nemme at fremtrylle, når man har en food processor. Og så smager de bare enormt godt. Mine unger elsker dem trillet i lakridspulver og herefter en tur i fryseren, så de bliver hårde og næsten karamel-agtige.  Dette er min version af sunde dadelkugler. Jeg improviserer temmelig tæt og følger ikke en opskrift: Bytter mandler ud med andre slags nødder og frø, putter lidt abrikoser eller rosiner i… Så prøv dig selv frem. Hvis dine børn ikke er så meget for at spise tørret frugt og nødder for sig, er disse kugler oplagte i madpakken til eftermiddags-snack.

Sodesager_Dadelkugler_04

Sunde dadelkugler

  • 1 dl nødder (hasselnødder, valnødder, mandler, cashewnødder)
  • 1/2 dl kokosflager
  • 1 spsk hampefrø, afskallede
  • 250 g dadler
  • 2 1/2 spsk kakao (Urtekrams)
  • 1 spsk kakao nibs hvis du kan lide lidt “knas”

Start med at blende nødder, hampefrø og kokosmel/flager så det bliver til en grov “nøddemel”. Tilsæt dadler, kakao og kakao nibs og blend i 2-3 minutter indtil blandingen begynder at samle sig. Tril kuglerne i kakao, lakridspulver eller kokos. Herhjemme elsker vi konsistensen efter de har været en tur i fryseren. Nyd dem som du har lyst 🙂

 

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply