Her er et alternativ til når den søde tand melder sig…. De er fyldt med gode fedtstoffer fra nødder og kakao. De er nemme at fremtrylle, når man har en food processor. Og så smager de bare enormt godt. Mine unger elsker dem trillet i lakridspulver og herefter en tur i fryseren, så de bliver hårde og næsten karamel-agtige. Dette er min version af sunde dadelkugler. Jeg improviserer temmelig tæt og følger ikke en opskrift: Bytter mandler ud med andre slags nødder og frø, putter lidt abrikoser eller rosiner i… Så prøv dig selv frem. Hvis dine børn ikke er så meget for at spise tørret frugt og nødder for sig, er disse kugler oplagte i madpakken til eftermiddags-snack.
Sunde dadelkugler
- 1 dl nødder (hasselnødder, valnødder, mandler, cashewnødder)
- 1/2 dl kokosflager
- 1 spsk hampefrø, afskallede
- 250 g dadler
- 2 1/2 spsk kakao (Urtekrams)
- 1 spsk kakao nibs hvis du kan lide lidt “knas”
Start med at blende nødder, hampefrø og kokosmel/flager så det bliver til en grov “nøddemel”. Tilsæt dadler, kakao og kakao nibs og blend i 2-3 minutter indtil blandingen begynder at samle sig. Tril kuglerne i kakao, lakridspulver eller kokos. Herhjemme elsker vi konsistensen efter de har været en tur i fryseren. Nyd dem som du har lyst 🙂