Denne lammesteg er nem og et sikkert hit.
Vi er ikke ret gode til at lave lam her i familien – måske fordi vi er vokset op i familier, hvor dét at spise lammekød ikke har været en del af menuen. Jeg har længe gerne ville introducere mere lam i vores kost, fordi det er nemmere at fordøje end oksekød.
I sidste uge var jeg til frisør, og mens jeg blev klippet sad og bladrede i en stak “dameblade”.
I et af bladene var der en opskrift på lam med ristede hasselnødder og da jeg senere på eftermiddagen var ude at handle, faldt jeg over lammemørbrad i køledisken og besluttede mig for at prøve at eksperimentere med det til aftensmad.
Resultatet blev suverænt godt, hvis jeg selv skal sige det.
Du skal bruge:
- 250 g lammemørbrad
- 3 fed hvidløg
- 100 g. hakkede hasselnødder
- et par kviste frisk timian
- olivenolie
- lidt smør
Sådan laver du lammesteg med ristede hasselnødder.
Tænd for ovnen på 175 grader.
Hak 100 g hasselnødder groft.
Hak hvidløg til små tern.
Bland hvidløg, olivenolie, timian og hasselnødder.Brun lammemørbraden hurtigt på alle sider på en pande i smør.
Læg kødet på en bageplade og hæld nødde-hvidløgsblandingen ind over.
Bag i ovnen ca 40 min.
Bon appetit.
Nydes med en lækker salat.