Tomater med citrongræs-olie

1

Nemt og anderledes tilbehør til din aftensmad. Denne olie vil også være velegnet til asparges, kogte gulerødder eller nye kartofler…

Tomater med citrongræs-olie

(opskrift fra Aarstiderne.com)

  • 1 stilk citrongræs
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 halv frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 spsk havsalt
  • 500 g tomater

Hak citrongræs fint. I en kasserolle varmes olie, citrongræs, chili, hvidløg og salt op til det simrer. Lad det simre under omrøring i 5 minutter. Vask tomaterne og skær dem i både. Lad olien køle en smule ned i 2-3 minutter. Hæld den varme olie over tomaterne, og lad det trække nogle timer, gerne natten over. Varmen fra olien får tomaterne til at absorbere smagen (det havde jeg ikke lige tålmodighed til, men de smagte mægtigt alligevel).
Aftensmad_Tomater-med-citrongras

Aftensmad_Tomater-med-citrongras_01

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

1 kommentar

  1. Pingback: Laks med ingefær

Leave A Reply