Tunfrikadeller med grønkål og solsikkekerner

0

En dag hvor du ikke har noget til aftensmad eller frokost, må du prøve disse sprøde og velsmagende tunfrikadeller, som du kan bikse sammen på 5 minutter. De fleste har en dåse tun stående i skabet, så med lidt grønt og lidt knasende i form af solsikker, kan du kreere den lækreste mad. Tunfrikadellerne smager rigtig godt og har en fast konsistens som gør dem velegnede til madpakken. Prøv dem i en “nordisk” wrap med hummus, spidskål og fintsnittede jordskokker.

Tunfrikadeller med grønkål og solsikkekerner

  • 1 dåse tun i vand (140g)
  • 4 spsk havregryn
  • 1 æg (jeg brugte chia-frø: 2 spsk chiafrø + 1/2 dl vand)
  • 2 spsk græsk youghurt 10%
  • ½ dl hakket grønkål, persille eller dild
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • Salt
  • Olie til stegning

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Farsen skal være fast og blød. Form frikadellerne med en ske og steg dem på en varm pande ved middel varme, til de er gyldne og sprøde.

Serveringsforslag:

  • Rugbrød, squashskiver og lidt mayo
  • Kogte kartofler og hjemmerørt krydderurte-dressing
  • Blomkålsbulgur
  • Græsk salat
  • Som fyld i en wrap eller pitabrød

frokost_tunfrikadeller-med-gronkaal_04

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply