Tvunget improviseret køkkenkunst

0

Første dag på arbejde efter påskeferien. Kom hjem til et halv-tomt, lettere u-inspirerende køleskab. Men Fremtids-Vivi havde klogt nok bestilt varer på Nemlig.com til levering idag, når jeg kom hjem og skulle igang med aftensmaden. Troede jeg… Da de ikke dukkede op på i det valgt tidsrum, måtte jeg konstatere at jeg endnu engang havde glemt at trykke “Godkend”. Så bestillingen var ikke gået igennem. Og på den måde bliver der ligesom ikke leveret varer foran hoveddøren. ØV.

Så jeg måtte kaste mig ud i en omgang improviseret køkkenkunst med de ting, der nu var til rådighed. Faktisk synes jeg det er en af de sjoveste ting ved at lave mad: At trylle et måltid frem med et begrænset antal ingredienser. Det er en udfordring, der gør mig kreativ. Men indrømmet; det kræver også man er rutineret i et køkken.

Nogen gange bliver resultatet godt – andre gange er det ikke nævne-værdige (dog sjældent uspiselige) resultater det ender op med. Idag var det første. Jeg havde portobello svampe, grønne bønner, haloumi-ost og feta ost at gøre godt med.

Det blev til 3 forskellige små retter:

  • Kogte grønne bønner med feta-ost og græskarkerner
  • Stegte svampe med tamari og frisk oregano
  • Stegt haloumi

Kogte grønne bønner med feta-ost og græskar-kerner

  • Grønne bønner
  • Feta-ost
  • Ristede græskarkerner (havde nogle tilovers, der blev brugt som drys til en suppe)
  • Olivenolie

Kog bønnerne til de bliver lige nøjagtigt møre, det tager omkring 5-10 minutter. Skyld dem i koldt vand for at stoppe kogeprocessen, de må endelig ikke blive smattede. Der skal være lidt bid i dem. Skær dem  over på midten og hæld dem i et fad. Smuldr feta-ost henover. Drys med græskarkerner, salt og en god olie.
Aftensmad_Bonner-med-feta_02

Stegte svampe med tamari og frisk oregano

  • Portobello svampe (du kan sagtens bruge andre svampe)
  • Smør eller olie til at stege i
  • Tamari eller soya sauce
  • Frisk oregano (brug hvad du har stående af friske eller tørrede krydderurter)

Skær svampene i skiver. Varm en pande op med en god klat smør eller olivenolie. Tilsæt svampene og lad dem stege, til de får en god brun overflade. Tilsæt tamari eller soya sauce og lad det meste af væden fordampe. Hæld i en skål og drys med peber og frisk oregano.
Aftensmad_Bonner-med-feta_06

Stegt haloumi

Haloumi er en græsk ost med en meget fast konsistens. Den er forholdsvis salt i smagen og det helt særlige er dens høje smeltepunkt, der betyder, at den kan grilles eller steges smelte og flyde ud. Efter stegning opnår man en sprød overflade med et dejligt sprødt og salt indre. Perfekt til f. eks. en tomatsalat, som fyld i wraps eller til en lun salat med linser. Jeg fandt den i Netto, de fleste supermarkeder fører den efterhånden.

Skær den i tern og steg den i lidt olie ved middelhøj varme til osten har fået en flot stegeflade.
Aftensmad_Bonner-med-feta_04

Jeg serverede retterne med rød peberfrugt, en rest soltørrede tomater og hørfrø-kiks jeg bagte forleden. Nem, hurtig og mættende mad. Det tog under 30 minutter at lave.

Aftensmad_Bonner-med-feta_05

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply