Ukrudtspesto

3

Måske et mere appetitligt navn ville have været på sin plads. Men ikke desto mindre er det hvad det er: Pesto lavet af ukrudt.

Det er forår. Haven myldrer med ukrudt som skvalderkål, mælkebøtter og brændenælder. Som regel ting vi helst vil være fri for. Men hvorfor er det vi smider disse små vitaminbomber på komposten, når vi i stedet selv kan bruge det i maden? De er smækfyldt med vitaminer – og tilmed ganske gratis. Så næste gang du skal lave pesto, så gå lige en tur i haven og se, om der ikke står nogle skud du kan bruge i stedet for købe-basilikummen fra supermarkedet.
I det hele taget er der rigtig mange ting i naturen, som vi kan bruge i madlavningen. Det giver god mening både for pengepungen og bæredygtigheden, at bruge de planter der vokser omkring os. Hvis du ikke har nogen erfaring med at bruge grønt fra naturen, kan det anbefales at tage på en sanke-tur med en naturvejleder, hvor man lærer om hvilke planter der kan spises/ikke spises. Så tag familien med ud i naturen og saml gratis planter til din salat, suppe, eller pesto.

Ukrudstpesto_02Ukrudtspesto

• 2 dl friske skud skvalderkål
• 1 dl rå cashewnødder ( smagen bliver mere intens hvis du rister dem først)
• 1 dl olie (vi brugte olivenolie)
• 1/2 dl reven parmesan
• Saften af en halv citron
• Reven citronskal
• Salt, peber

Start med at lægge skvalderkålen i en balje med koldt vand, så jord og urenheder vaskes af. Læg dem herefter på et tørt og rent viskestykke. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til det har opnået en jævn konsistens. Spæd evt. til med mere olivenolie eller lidt vand hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Brug det i stedet for smør på brødet, eller som dip til grøntsagsstængerne.

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet – det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

3 kommentarer

  1. Pingback: Linsesuppe med søde kartofler - Food Loonies

  2. Pingback: Spis dit ukrudt | Food Loonies

  3. Hej FoodLoonies,

    Jeg kan ikke finde en mail-adresse direkte til Jer, så derfor lige denne mail.

    I har nogle superfine opskrifter og billeder, som kunne være velegnet til et nyhedsbrev vi har, med godt 6000 sundheds-interesserede modtagere.

    Hvis vi må låne en opskrift eller 2 (med kildehenvisning naturligvis), så må i meget gerne kontakte mig.

    Med venlig hilsen

    Malene

Leave A Reply