Vegetar curry med butternut squash

2

Når det er koldt derude er der ikke noget bedre end en varmende curry med ingefær, hvidløg og masser af chili. Denne curry blev til af den butternut squash, som havde stået og kigget på mig lidt for længe. Jeg hader at smide mad ud, så den blev hovedbestanddelen. Og det kan anbefales. Butternut squash har en mild smag og en god fast konsistens – en mellemting mellem gulerod og kartoffel, når den er tilberedt. Den kan tilberedes på utallige måder, den er langtidsholdbar,  fuld af betacaroten, B- og C-vitamin, magnesium og fibre – en sund og mættende spise i den kolde tid.

Vegetar curry med butternut squash

(2-3 personer)

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stærk rød chili
  • 5 cm ingefær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk sennepsfrø (kan udelades)
  • 2-3 spsk rød karry pasta (ellers kan du bruge spidskommen, chili pulver eller karry – bare det er varmende krydderier i rigelige mængder)
  • 1 butternut squash, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 pose friske spinatblade
  • Fiskesauce, bouillon eller salt (smag selv hvor salt du ønsker det)
  • Cashewnødder til pynt

Snit hvidløg, chili, ingefær, løg og ingefær fint. Varm olien op i en gryde eller wok og tilsæt sennepsfrø. Lad dem stege et minut inden  karrypasta/krydderier tilsættes sammen med hvidløg, chili, ingefær og løg også hældes i. Tilsæt kokosmælk og butternut squash og lad det simre ved middelvarme i ca. 10-15 minutter eller indtil butternut squashen er mør. Smag til med fiskesauce/bouillon undervejs. Inden servering vendes spinat i.

Server med f.eks. blomkåls-ris og ristede cashewnødder eller mandler  – eller bare som den er uden noget tilbehør 🙂

Aftensmad_Krydret-butternut-squash-med-kokos_02

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

2 kommentarer

Leave A Reply