Vegetarisk kødsauce

0

Hver onsdag står den på tortillas herhjemme – i alle varianter. Ungerne elsker dem med kød. Jeg laver mine versioner uden brød og kød. Faktisk er det lykkedes mig, at lave en kødsauce som ikke indeholder kød – og de elsker den! Og tilmed er den supernem, smækfyldt med grøntsager og hurtig at lave. Jeg har serveret “kødsaucen” for børn og voksne – og de kunne ikke smage forskel (jeg fortalte dem heller ikke den var uden oksekød). Brug den i lasagne, som fyld i tortillas, som spaghetti bolognese eller pimp den med bønner, chokolade og chili – så har du en chili sin carne.

Aftensmad_Kodsauce-uden-kod_03

 

Vegetarisk kødsauce

  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3 stængler bladselleri
  • 2-3 store gulerødder
  • 1/2 rød chili (kan udelades)
  • 1 glas flåede tomater (700 g)
  • 1 pose Soy4You (mørke version)
  • 1 spsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk grøntsagsbouillon
  • Salt og peber, eventuelt også soyasauce til tilsmagning

Snit alle grøntsager fint. Start med at svitse løg og hvidløg i rigelig olie, til de bliver klare, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri, og krydderier og steg i 5-7 minutter. Tilsæt de flåede tomater og posen med soja-granulat. Tilsæt også væde, da soja-granulatet suger ret meget væske. Lad simre i 10-15 minutter. Smag til med salt, peber, soya.

Istedet for en tortilla laver jeg æggewraps: Blend 2 æg med en stor håndfuld spinat, salt, peber og 1 tsk HUSK-pulver. Steg dem på panden til de er gyldne. Fyld med salat, grønkål, “kødsauce”, avocado-mos, valnødder og shirascha-chilisauce. MUMS.

Aftensmad_Kodsauce-uden-kod_05

Aftensmad_Kodsauce-uden-kod_04

Share.

About Author

Passioneret mad-nørd. Brænder for at lave mad fra bunden med gode råvarer, gerne økologisk. Læser kogebøger og kigger på Pinterest til godnat-læsning. Spiser fortrinsvis vegetarisk. Er ikke fanatisk på nogen områder, men mener det handler om at bruge tid på at lave mad der er sund og smager godt. Vil gerne slå et slag for at tage børnene med i køkkenet - det er den bedste måde at lære dem om råvarer på. Og mad man selv har været med til at lave smager bare bedre.

Leave A Reply